Jeugd Pimento Oktober 2009

De verschrikkelijke verhalen van het zwarte schip

Citaat

De fantasie van Chris Priestley is onuitputbaar en er komt dan ook van alles voorbij. Het boek is ook heel erg mooi vormgegeven. Dit boek is echt genieten, zelfs voor een volwassene.

Ethan en Cathy wonen met hun vader in een herberg op een eenzame, steile klif. Op een stormachtige avond moet hun vader de dokter halen. Ethan en Cathy zijn ernstig ziek en liggen ijlend in bed.

Hun vader is nog maar net weg of de kinderen worden opgeschrikt door geklop op de deur. Een vreemd uitziende zeeman zoekt beschutting tegen de storm. In ruil voor onderdak vermaakt hij Ethan en Cathy met zijn macabere verhalen. Maar de verhalen die hij in die stormachtige nacht vertelt zijn in niets te vergelijken met de gruwelijke waarheid die de nieuwe dag brengt…

Wat een heerlijk, spookachtig kinderboek. Boordevol met originele verhaaltjes stuk voor stuk met een slechte, macabere en onverwachte afloop. Als je een kind bent, en je houd van griezelen, dan is dit een boek om van te smullen. Bij elk verhaal zit een simpele, maar o zo leuke illustratie die je meteen op het goede spoor zet en je een goede voorstelling geeft van het griezelverhaaltje waar je mee bezig bent.

De fantasie van Chris Priestley is onuitputbaar en er komt dan ook van alles voorbij: vleesetende zeeslakken, demonen en duiveltjes, wandelende doden en een heuse vampier, voor elk wat wils. Het boek is ook heel erg mooi vormgegeven. Af en toe wordt er in dit boek wel gebruik gemaakt van moeilijke woorden dus je moet als kind al wel goed kunnen lezen wil je die kunnen begrijpen. Maar voor de rest is dit boek echt genieten, ja.. zelfs voor een volwassene…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

224

ISBN

9789049923853

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.