Thriller & Spanning Ambo | Anthos Februari 2009

De verbouwing

Citaat

Het boek leest als een trein, al is de spanning in sommige hoofdstukken ver te zoeken. De psychologische spanning spat echter van de bladzijden af, met als toetje toch nog wat actie.

Mathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, ze is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon.

Maar schijn bedriegt. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een ‘groene’ aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een zodanige positie waaruit geen uitweg meer mogelijk lijkt.

Mathilde lijkt voor de buitenwereld het perfecte leven te hebben. Echter is haar man depressief, heeft ze weinig contact met haar zoon en lopen de schulden steeds verderop. Mathilde worstelt met al deze tegenslagen. Ze neemt personen in vertrouwen die dit niet waard zijn.

Dit is alweer de vierde thriller van Noort. De familie rol speelt een grote rol in haar boek, met alle problemen en vooroordelen die daar bij komen kijken als werkende en succesvolle zakenvrouw en moeder. Noort heeft mooi de eenzaamheid van Mathilde beschreven, ze heeft een mooie carrière, maar wat heb je daaraan als je het succes met niemand kan delen?

Het boek leest als een trein, al is de spanning in sommige hoofdstukken ver te zoeken. De psychologische spanning spat van de bladzijden af, met als toetje toch nog wat actie. Geen super goed uitgedacht plot, wel heerlijk om te lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

283

ISBN

9789041409720

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.