Thriller & Spanning De Fontein April 2007

De therapie

Citaat

Ondanks dat het van begin af aan duidelijk was wie verantwoordelijk was voor de verdwijning van Josy blijft het een uitermate spannend boek om te lezen. Fitzek is een auteur om zeker in de gaten te houden en een belofte voor de toekomst.

Geen getuigen, geen sporen en geen lijk. Josy, de 12-jarige dochter van psychiater Victor Larenz verdwijnt onder mysterieuze omstandigheden waarna er nooit meer iets van haar vernomen wordt. Vier jaar na de verdwijning trekt Larenz zich terug in een afgelegen vakantiehuis op een eiland. Al snel duikt daar de mooie Anna op, die bij Larenz in therapie wil wegens haar waanideeën. In haar verhalen duikt steeds een jong meisje op dat net zo verdween als Josy. Anna beschrijft details die een buitenstaander niet kan weten. In de hoop dat Anna meer over de verdwijning kan vertellen stemt Larenz toe in de therapie. Maar gaandeweg gaan de sessies meer en meer op een dramatisch verhoor lijken en gebeuren en vreemde en onverklaarbare dingen op het eiland…

Fitzek debuteerde met het boek De therapie en werd in een klap een gewaardeerd auteur. Zijn debuut wordt verfilmd en dat is niet onterecht. Het verhaal leent zich goed en bevat alle aspecten voor een spannende film. Verder leest het boek als een trein. Het boek bestaat uit vele korte hoofdstukken waardoor je al snel geneigd bent nog even een hoofdstuk te lezen. Voor je het goed en wel beseft nadert het boek zijn ontknoping. Naast de vele korte hoofdstukken gebuikt Fitzek een belangrijke methode om lezers door te laten lezen: elk hoofdstuk eindigt met een nare of spannende gebeurtenis. Gevolg: toch even door willen lezen.

Het verhaal is zeker spannend, maar wel enigszins voorspelbaar. Wanneer je regelmatig een thriller leest dan laat het einde zich raden. Als lezer is het lastig te voorspellen wát er precies gebeurt is, maar door wie, dat staat buiten kijf. Uiteraard ontbreken ook de standaardonderdelen uit een thriller niet: met noodweer vast komen te zitten op een eiland, een telefoonlijn die het niet doet en ga zo maar door.

Ondanks dat het van begin af aan duidelijk was wie verantwoordelijk was voor de verdwijning van Josy blijft het een uitermate spannend boek om te lezen. Binnen een dag had ik het boek uit. De ontknoping is origineel en wordt goed uitgelegd zodat je het boek met een tevreden gevoel dicht kunt klappen. Fitzek is een auteur om zeker in de gaten te houden en een belofte voor de toekomst.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Uitgever
Verschenen
Pagina

255

ISBN

9789026121197

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.