Jeugd Karakter Uitgevers Februari 2014

De studie

Citaat

Het boek is bedoelt als young adult, maar het is ook leuk om als volwassene te lezen. De schrijfstijl is prettig en leest makkelijk.

De studie is het tweede deel van een trilogie en daarom heb ik het eerste deel De test eerst gelezen.
De test vond ik veel overeenkomsten hebben met De Hongerspelen en ik hoopte dat het tweede deel minder op De Hongerspelen zou lijken. Wat mij betreft is dit het geval.
Cia,de hoofdpersoon die uit de kolonie Vijf Meren komt , heeft samen met haar jeugdliefde Thomas en 20 andere klasgenoten de test ‘overleefd’. Ze mogen starten aan ‘de studie’. Ik heb een ander beeld bij een studie dan in het boek wordt vertelt en dat maakt het verhaal voor mij leuk om te lezen. Er zitten ook ‘thriller componenten’ in, waar ik blij van word.

De studenten worden aan de hand van bepaalde opdrachten in een bepaalde studierichting ingedeeld. De richting waar Cia wordt, ingedeeld heeft niet haar voorkeur. Ze vraagt zich af wat de reden is dat ze hiervoor is ingedeeld.
Ze heeft het gevoel dat ze goed presteert, maar als later blijkt dat er andere motieven zijn om haar door te laten gaan.

De studenten leven in een studentenhuis, waar ze gecontroleerd kunnen worden op alles wat ze doen. Dit gebeurt onder andere door een zender die in hun armband zit. Cia heeft dit ontdekt, en ze probeert ze erachter te komen hoe dit precies zit.
Doordat ze bepaalde verhalen heeft opgenomen op haar Transit Communicator, probeert ze de waarheid te achterhalen. Maar wie kan ze wel en niet vertrouwen?Alles ligt in haar handen, ook de gevolgen als de verkeerde keuze maakt. Hier spelen leven en dood een grote rol… Haar drijfveer is om een volgende generatie afgestudeerden te behoeden voor de test….

Ik vond het tweede deel leuker om te lezen en de personages zijn goed doordacht. Voor sommigen heb je veel empathie en anderen minder. Maar tegelijkertijd bedacht ik mij, dat de personages zo handelden omdat ze hier soms ook toe gezet waren.
Op de cover van het boek staan staan mooie symbolen die passend zijn bij het verhaal. Het boek is bedoelt als young adult, maar het is ook leuk om als volwassene te lezen. De schrijfstijl is prettig en leest makkelijk. Ik heb het met plezier gelezen en kijk uit om het derde deel, Het examen, te lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

342

ISBN

9789045204154

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.