Jeugd De Fontein September 2009

De ster van het hotel

Citaat

Het is een vermakelijk maar erg simpel verhaal dat weinig gebeurtenissen bevat. Dit maakt het overzichtelijk voor de kleintjes.

Elsa woont met haar moeder, stiefvader, halfbroer en -zus in één hotelkamer. Het lijkt leuk, wonen in een hotel, maar als dat gebeurt omdat je ouders geen ander huis kunnen betalen en het hotel ook nog eens vies en oud is, is de lol er snel af. Maar juist door grappen te maken, kan Elsa met de situatie omgaan. Haar plan is zelfs om op een dag beroemd te worden als grappenmaakster.

Als ze op een dag thuiskomt in het hotel, treft ze een televisieploeg aan in de hal. Elsa ziet dit als haar grote kans om door te breken, maar de tv-mensen hebben een ander doel voor ogen: ze willen een programma maken over de armoede waarin de gezinnen hier leven. De eigenaar is woedend: alle slechte verhalen over zijn hotel komen naar buiten. Hij dreigt Elsa en haar familie het hotel uit te zetten. Die nacht krijgt Elsa onverwacht de kans om de hele situatie te redden…

De ster van het hotel is duidelijk bedoeld voor de jongere kinderen. Het is een vermakelijk maar erg simpel verhaal dat weinig gebeurtenissen bevat. Dit maakt het overzichtelijk voor de kleintjes. Voor hen zal het verhaal ook zeker spannend en deels zelfs aangrijpend zijn. Elsa heeft tenslotte geen huis meer en dat overkomt je ook niet iedere dag.

Minpunt aan het verhaal vind ik de elke keer weer opgerakelde grappen van Elsa. En dat terwijl er helemaal niets te lachen valt. Dit gaat naarmate het verhaal vordert irriteren. Wat wel erg grappig is, is de relatie tussen Elsa en haar halfbroer- en zus. Dat zijn duidelijk niet de grootste vrienden, wat heel herkenbaar is.

Leuk en vermakelijk boek voor de jongere generatie. Prima verhaal voor deze doelgroep.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

188

ISBN

9789026126697

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.