Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Maart 2013

De spelbreker

Citaat

Vlotte dialogen, veel actie en spektakel en een constante kat en muis achtervolging. Wie blijft wie een stapje voor?

De eenentwintigjarige Autumn krijgt van haar steenrijke vader een wel heel bijzonder verjaardagscadeau. Ze mag met haar vrienden meedoen aan een realitygame waarbij je deel uitmaakt van een gesimuleerde drugsdeal, ontsnapping uit een gevangenis, kidnapping of klopjacht. Noodkreten worden bewust genegeerd, dat hoort bij het spel.

Maar externe spelers weten Autumns game binnen te dringen – en zíj spelen voor het geld. Niemand wil Autumns verjaardag bederven, maar als forensisch psychiater Jo Beckett niet ingrijpt, keert niemand levend terug van het feestje…

Jo Beckett is terug! Dit keer staat een groep jonge twintigers centraal die samen een weekend feest vieren op de verjaardag van Autumn. Op de dag dat het feest begint is Jo toevallig in de buurt samen met haar partner en vriend Gabe Quintana. Zij doen samen onderzoek naar een verdacht sterfgeval en komen er al snel achter dat er van moord sprake moet zijn. Door toeval raken zij echter betrokken in de kidnapping van Autumn. Al snel heeft de hele groep twintigers alle hoop gezet op Jo en Gabe…

Het boek bevat korte hoofdstukken vol actie waardoor het lekker weg leest. Gardiner deinst er niet voor terug enkele hoofdrolspelers te laten sterven. Het hele verhaal speelt zich af in één lang weekend, al is daar weinig van te merken. Vlotte dialogen, veel actie en spektakel en een constante kat en muis achtervolging. Wie blijft wie een stapje voor? Het wordt helemaal lastig als ook iemand in hun eigen groep niet te vertrouwen blijkt te zijn. Dit blijkt een link te hebben met een andere moordzaak en Gardiner weet deze twee losstaande feiten tot een logisch geheel te laten samenkomen in het plot.

Gardiner heeft mij positief verrast met dit boek. Verfrissend dat ze weinig stilstaat bij het heftige verleden van Jo. Veel auteurs geven hun hoofdpersoon een bijna clichématig verleden mee en dat blijft ze achtervolgen. Gardiner heeft dit in een eerder boek al uit de doeken gedaan en blijkbaar was dat genoeg. Ze staat er kort bij stil, maar laat het niet als rode draad door het verhaal terug komen. Ook weleens fijn en verfrissend!

Het plot is redelijk voorspelbaar en op sommige punten zelfs wat ongeloofwaardig. Maar met dit verhaal heeft Gardiner gewoon een heerlijke thriller neergezet vol actie en spektakel.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

336

ISBN

9789024558643

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.