Thriller & Spanning Mynx Mei 2008

De smaak van stilte

Citaat

Door de bijzondere moordenaar onderscheid De smaak van stilte zich nét even wat van andere thrillers. Goed plot, goede cast en prima geschreven. Al met al prima leesvoer voor elke thrillerliefhebber.

Ed Lister is gewend zijn zin te krijgen. Hij is een succesvolle ondernemer die alles heeft wat zijn hartje begeert – geld, een mooie vrouw, macht, vrienden. Als zijn dochter tijdens een studiereis in Florance op gruwelijke wijze wordt vermoord en het politieonderzoek hopeloos vastloopt, neemt hij de touwtjes zelf in handen.

Ward is een uiterst begaafde man die lijdt aan de aandoening synesthesia, waarbij twee of meer zintuigen aan elkaar gekoppeld zijn. Ward heeft de zeer zeldzame variant die hem in staat stelt emoties te proeven – en er is geen sterkere emotie dan de doodstrijd van een mens. Ed komt Ward steeds dichter op het spoor. Hoe verder hij doordringt in diens gestoorde geest, hoe meer hij geconfronteerd wordt met schaduwen uit zijn eigen verleden…

De smaak van stilte is een spannend kat en muis spel tussen de vader van een vermoord meisje en haar moordenaar. Ed Lister raakt geobsedeerd door de moord op zijn dochter en gaat steeds verder in het vinden van de dader. Helemaal als blijkt dat de politie te weinig doet om de moordenaar te achterhalen. Ward is een gewetenloze, meedogenloze moordenaar, die zich niets in de weg laat leggen. Wards aandoening,  synesthesia,  geeft hem net dat beetje extra om hem ook tot een boeiend karakter te maken.

Het boek heeft een prima opbouw. Je wordt als lezer vanaf bladzijde één meegenomen in het verhaal. In het begin van het boek zijn er nog veel vraagtekens, maar naarmate je verder komt, kom je steeds meer te weten over Ed, Ward en de andere figuren. Als lezer krijg telkens genoeg snippertjes informatie om je aandacht vast te houden, maar blijven er nog genoeg vragen over om je nieuwsgierig te laten blijven. Maclean heeft een prima staaltje geleverd door deze balans bijna perfect toe te passen.

Daarnaast ervaar je als lezer ook voortdurend een zekere mate van spanning tijdens het boek, wat een prima climax bereikt in de laatste bladzijden. Ward is als moordenaar zo briljant, dat je als lezer ook nooit zeker kan zijn waar hij nu weer opduikt en wat zijn volgende plan is. En naarmate Ed meer en meer geobsedeerd raakt door Ward en je meer te weten komt over zijn verleden, lijkt het alsof je als lezer niemand in het boek meer kunt  vertrouwen.

Door de bijzondere moordenaar onderscheid De smaak van stilte zich nét even wat van andere thrillers. Goed plot, goede cast en prima geschreven. Al met al prima leesvoer voor elke thrillerliefhebber.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

427

ISBN

9789022549483

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.