Waargebeurd De Kern Oktober 2009

De smaak van mango

Citaat

Het levensverhaal van Mariatu is er één met afschuwelijke gebeurtenissen, maar zo zwaar leest het niet. Het is meer een verhaal van veerkracht en hoop.

Een bijzonder en moedig verhaal over een meisje, Mariatu uit het west- Afrikaanse Sierra Leone. Zij groeit op bij een oom en tante. Op een gegeven moment vlucht zij met haar neven en nicht de jungle in, omdat er geruchten van rebellen zijn. Zij komt in aanraking met kindsoldaten van het rebellenleger die niet terugdeinzen om mensen en kinderen te martelen en te vermoorden. Ze besluiten Mariatu te laten leven, maar wel met twee afgehakte handen te verminken.

Het verhaal wordt op een rustige en eenvoudige manier beschreven …terwijl Mariatu gruwelijke gebeurtenissen heeft meegemaakt! Hieruit concludeer ik wel dat Mariatu een heel dapper, moedig meisje moet zijn, wat toch wil leven en allerlei toekomstplannen heeft. Op een gegeven moment krijgt ze het voorrecht om naar Canada te gaan en daar te gaan studeren, terwijl die kans niet voor ieder kind uit Sierra Leone is weggelegd. Je leest wel hoe moeilijk het voor haar is om de Engelse taal te leren en bepaalde gewoonten eigen te maken.

Het levensverhaal van Mariatu is er één met afschuwelijke gebeurtenissen, maar zo zwaar leest het niet. Het is meer een verhaal van veerkracht en hoop!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

224

ISBN

9789032512149

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.