Thriller & Spanning De Geus Mei 2015

De slaap en de dood

Citaat

Complimenten ook aan de uitgever over de wervende tekst op de achterflap waarmee ze de lezer zeker triggeren, maar niet teveel informatie prijsgeven. Dit boek schreeuwde erom om gelezen te worden..!

Niels Bentzon, gijzelingsonderhandelaar bij de politie, moest haar aan het praten zien te krijgen. Maar het is hem niet gelukt; ze sprong haar dood tegemoet. Niels blijft alleen achter op de brug: wie was zij en waar vluchtte ze voor? De vrouw blijkt soliste bij het Koninklijk Ballet te zijn en wordt al twee dagen vermist. De autopsie werpt een heel nieuw licht op de zaak: de vrouw is eerder verdronken en werd net voordat ze sprong weer tot leven gewekt …

Wat een ontzettend goede thriller is dit zeg! Complimenten ook aan de uitgever over de wervende tekst op de achterflap waarmee ze de lezer zeker triggeren, maar niet teveel informatie prijsgeven. Dit boek schreeuwde erom om gelezen te worden..!

In het boek volgen we Niels, hij werkt bij de politie en komt in beeld op het moment dat iemand zelfmoord wil plegen. Het is aan Niels om deze persoon hier van af te praten. Niels heeft een relatie welke niet helemaal op rolletjes loopt. Hij en zijn vriendin ontwijken elkaar en staan op het punt om uit elkaar te gaan. Wanneer Niels opgeroepen wordt om een dame, naar later blijkt soliste bij het Koninklijk Ballet, van een mogelijke sprong van een brug af te praten, worden alle verhoudingen op scherp gezet, zowel privé als zakelijk.

Wat dan volgt is een waar kat en muisspel vol vaart en actie. Niels komt steeds meer te weten tijdens zijn onderzoek en stukje bij beetje wordt er een duister geheim ontrafelt. Van zelfmoord blijkt geen sprake meer te zijn, maar wie of wat zit hier dan wel achter? Wanneer Niels de dader op de hielen zit wordt het een race tegen de klok. Iedere minuut die verstrijkt kan er een teveel zijn. Wanneer ook nog zijn vriendin wordt betrokken en in gevaar dreigt te raken zet hij alles op alles.

Kazinski kiest voor een getroubleerd hoofdpersonage, maar niet op de geijkte manier. Eindelijk eens niet een aan alcohol en drugs verslaafde politieman die nog een kans heeft om zijn carrière toch nog goed af te sluiten. Heerlijk verfrissend. Doordat Kazinski ervoor kiest om hele dialogen uit te schrijven krijgt het verhaal de nodige diepgang en wordt het nagelbijtend spannend. Wanneer ik al halverwege het verhaal ben kom ik erachter dat er in het verhaal pas enkele uren zijn verstreken. Er gebeurt zoveel dat je dit als lezer helemaal niet in de gaten hebt. Het verhaal is spannend genoeg om te blijven lezen en lezen en lezen…

De lezer komt er gaandeweg het verhaal achter wie de dader is. Het verhaal wordt ook deels vertelt vanuit het pespectief van de dader. Je zou denken dat dit de spanning in het verhaal niet ten goede komt, maar dat blijkt niet het geval. De race tegen de klok houdt het spannend, de vraag of en wie het gaan redden…

De slaap en de dood heeft mij in positieve zin ontzettend verrast. Ik kijk uit naar andere boeken van dit auteursduo. Ook betrap ik mezelf erop dat ik meteen dit boek noem wanneer mensen mij vragen of ik nog een tip heb voor een goed boek. Dus ik kan niet anders zeggen dan: Ga dit lezen allemaal!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

542

ISBN

9789044528299

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.