Thriller & Spanning TM Trademark Februari 2008

De seriemoordenaarsclub

Citaat

Knap aan de schrijfstijl van Povey is dat hij de lezer medelijden laat krijgen met Doug. Doug is in en in slecht, een moordenaar! Toch wens je hem succes als hij op moordjacht uit gaat en hoop je dat het hem lukt en dat hij niet betrapt wordt.

Dougs eenzame leven neemt een welkome wending als hij bijna wordt vermoord door een seriemoordenaar. Hij vermoordt zijn aanvaller, neemt diens identiteit over en weet zo binnen te dringen in de seriemoordenaarsclub. De leden ervan hebben namen van bekende acteurs en komen eens per maand samen in een Ierse pub in Chicago. Maar lid zijn van de club en zelf geen moorden plegen gaat niet samen, en dus moet Doug zijn handen vuilmaken. Daartoe aangespoord door agent Wade, een corrupte FBI-agent, maakt hij het tot zijn taak om alle clubleden te vermoorden. Een ideële maar hachelijke taak, want dode leden worden vervangen, de slachtoffers zijn gewiekst en levensgevaarlijk, en agent Wade stelt Doug voor de keuze: de club uitmoorden in twee maanden tijd, of arrestatie met de doodstraf in het vooruitzicht.

De seriemoordenaarsclub is vooral een ongeloofwaardig verhaal dat zich uitstekend leent voor een verfilming. De serieuze moorden worden afgewisseld met heel wat humor en eigenlijk is het onmogelijk om hoofdpersoon Doug serieus te nemen. Zo knullig als hij te werk gaat als moordenaar zijnde gebeurt niet vaak. Dit levert hilarische momenten op.

Het verhaal bevat een onverwachte wending. Uiteraard is de hele seriemoordernaarsclub slecht; het zijn ten slotte allemaal moordenaars. Maar wie is de echt rotte appel onder de club? Doug komt steeds dichter bij de waarheid en laat de lezer daarbij niet onberoerd. Knap aan de schrijfstijl van Povey is dat hij de lezer medelijden laat krijgen met Doug. Doug is in en in slecht, een moordenaar! Toch wens je hem succes als hij op moordjacht uit gaat en hoop je dat het hem lukt en dat hij niet betrapt wordt.

Enig minpuntje aan het verhaal is dat de lezer niet veel over Doug te weten komt. Het draait allemaal om het hier en nu. Ik had zijn persoon en beweegredenen wel wat beter willen leren kennen. Verder is De seriemoordernaarsclub vooral een origineel verhaal. Laat die film maar komen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

272

ISBN

9789049900540

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld