Thriller & Spanning A.W. Bruna November 2015

De schuldigen

Citaat

Baldacci staat bekend om zijn spannende verhalen vol actie en geheimzinnigheid. Toch vallen er soms hier en daar gaten in het verhaal.

Ingesteld en vastgezet, zei Robie. Hij zou geen nieuwe veranderingen doorvoeren. Met het blote oog keek hij weer naar de vlag en daarna door zijn vizier – vanaf dit moment totdat hij schoot, was zijn vizier zijn oog. Daar moest hij op vertrouwen, zoals een piloot op zijn navigatie-instrumenten moet vertrouwen als hij door de mist vliegt.’

Waar ook ter wereld, wie het beoogde slachtoffer ook is, elke dreiging wordt door Will Robie op efficiënte wijze onschadelijk gemaakt. Maar wanneer hij tijdens een buitenlandse missie plotseling niet in staat is om zijn doelwit uit te schakelen, stort zijn wereld in. En om de unieke kwaliteiten die hem de beste maken terug te krijgen, moet hij de confrontatie aangaan met datgene wat hij twintig jaar lang heeft geprobeerd te vergeten: zijn eigen verleden.

Wanneer het Robie niet lukt om een missie te voltooien, raakt hij helemaal in de war. Zijn missie ging mis, heel erg mis. Zijn chef, de Blauwe Man, geeft hem het advies om zich even terug te trekken. Robie gaat terug naar Mississippi, naar het dorp waar hij opgroeide, maar ook waar hij 20 jaar geleden weg liep van huis en dus ook zijn vader voor het laatst heeft gezien. Nu komt hij als geroepen. Zijn vader is opgepakt voor de moord op Clancy. Iemand die jonge meisjes seksueel misbruikt. Robie komt er langzamerhand achter dat niks meer is zoals het was. Er komt een groot kindermisbruikschandaal naar boven, maar er gaat veel meer schuil achter dit schandaal. Samen met zijn partner Reel probeert hij erachter te komen wie de moorden pleegt.

De schuldigen is het 4e deel in de Will Robie & Jessica Reel – serie. Dit verhaal kan makkelijk los gelezen worden van de andere delen. Baldacci staat bekend om zijn spannende verhalen vol actie en geheimzinnigheid. Toch vallen er soms hier en daar gaten in het verhaal. Het verhaal komt te langzaam op gang en er wordt iets teveel beschreven dan nodig is. Het is een prima thriller, maar niet zijn beste.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

400

ISBN

9789400504479

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.