Thriller & Spanning Xander Uitgevers Juli 2017

De schone slaapster

Vijftien jaar geleden werd Casey veroordeeld voor de moord op haar verloofde… Laurie Moran, producente van het cold case-programma Verdacht, is ervan overtuigd dat Casey onschuldig is. Maar is Casey wel zo betrouwbaar?

De schone slaapster is het derde boek dat ik las van Mary Higgins Clark. Een aantal jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met deze auteur en dat beviel best goed. Toen Xander Uitgevers twee recensie-exemplaren van haar meest recente titels toestuurde, besloot ik ook meteen in De schone slaapster te beginnen.

In het verhaal volgen we Casey, een vrouw die na 15 jaar gevangenschap net is vrijgekomen, en Laurie. Laurie is tv producente en maakt programma’s over veroordeelde criminelen. Zijn zij terecht veroordeeld of speelt er meer? Na haar gevangenschap beslouit Casey meteen om Laurie te contacten. Ze zal haar onschuld bewijzen… Maar de bewijzen dat Casey wel degelijk schuldig is aan de moord op haar verloofde stapelen zich op…

Bij aanvang van het verhaal weet je eigenlijk al direct dat Casey onschuldig is. Toch weet de auteur de lezer nog te laten twijfelen na tweederde van het verhaal en dat is knap. Gaandeweg het verhaal komt het accent op Laurie te liggen en haar leren we ook beter kennen. Ook haar persoonlijke leven komt aan bod, in tegenstelling tot dat van Casey, die toch meer op de achtergrond aanwezig blijft.

Het verhaal leest lekker weg door de toegankelijke schrijfstijl van de auteur en de korte hoofdstukken. Ook bevat het verhaal voldoende cliffhangers om steeds weer verder te willen lezen. Hoe Laurie de moord oplost is echter wel behoorlijk onrealistisch. Casey is 15 jaar eerder na gedegen onderzoek veroordeeld en dat is niet voor niks. Laurie en haar team interviewen echter de personen die de betreffende avond op een of andere manier betrokken waren. Door het houden van de interviews komt ze al snel achter de waarheid. Dat is mij net even te makkelijk… Als het oplossen van een moordzaak daadwerkelijk zo makkelijk was, had de politie dat 15 jaar geleden al wel gedaan.

Desondanks schrijft Higgins Clark gewoon prettige en heel toegankelijke verhalen. Echt spannend zijn ze niet, toch bevat het verhaal voldoende spanning om het interessant te houden en de lezer te boeien. Ik kijk dan ook uit naar het andere boek dat ik nog van haar in huis heb liggen.

Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

359

ISBN

9789401607162

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.