Jeugd De Geus April 2009

De schepping van de vlinders

Citaat

Het verhaal gaat over doorzettingsvermogen en geloven in jezelf. Als je hard genoeg je best doet kunnen je dromen zomaar uitkomen...

Vlinders wegen bijna niets. Ze zijn licht. Ze zijn als het fonkelen van het zonlicht, alsof de ogen van de zon rood of geel knipperen. Sommige vlinders hebben zoveel kleuren dat je zou denken dat zij uit een niesbui van de regenboog zijn gekomen of stukjes weggevlogen regenboog zijn. Heel lang geleden waren er geen vlinders. Alles wat leeft is bedacht door de Ontwerpers van Alle Dingen.

Zij werkten in twee aparte groepen. De ene groep mocht alleen de dieren van het Dierenrijk ontwerpen, de andere hield zich bezig met de bloemen, vruchten en planten van het Plantenrijk. Arno en zijn vrienden zijn een van de ontwerpers. Ze moeten heel creatief zijn om de meest mooie en geweldige dieren te verzinnen en te maken, gelukkig hebben ze elkaar om te helpen. Stiekem wil Arno het Plantenrijk en het Dierenrijk gebruiken om een fantastisch levend wezen te maken, zoals een boom dat zingt als een merel. Dit mag absoluut niet.

Dit boek is geweldig leuk en heeft fantastische tekeningen van Wolf Erlbuch. Het boek is groot en dus nog leuker voor kinderen. De tekeningen schitteren van de bladzijdes af. Volwassenen kunnen dit verhaal ook zeker waarderen.

We leven mee met Arno die er alles voor over heeft om zijn ambitie uit te laten komen. Het gaat over doorzettingsvermogen en geloven in jezelf. Als je hard genoeg je best doet kunnen je dromen zomaar uitkomen… Wie wil dat nou niet…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

41

ISBN

9789044513233

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.