Bundels, Columns, Strips De Geus Juni 2015

De schaamteloze passie van Mademoiselle S.

Citaat

Zeker voor die tijd, de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog, zijn de brieven vrij expliciet.

Het verlangen naar mijn lichaam houdt je in spanning, maar weet, allerliefste, dat de gedachte aan je kussen me hier ver bij je vandaan geen moment met rust laat. Net als jij zou ik mijn lichaam op het jouwe willen leggen. Ik zou de opwinding willen voelen van jouw huid die de mijne raakt en een onuitwisbare indruk achter willen laten.

Parijs, jaren 20. De welgestelde Simone correspondeert met haar minnaar, de jonge, getrouwde Charles. Deze man heeft haar kennis laten maken met een wereld van fysiek genot, waarin ze zichzelf langzaam verliest. Gek van verlangen is ze.

Wanneer Jean-Yves Berthault een vriendin helpt met het leeghalen van een huis, komt hij, in een mooie zware leren tas, een stapel brieven tegen. Het zijn liefdesbrieven. Geschreven door Simone, aan haar minnaar Charles. Het zijn niet zomaar brieven, maar erotische brieven. De brieven beginnen onschuldig. Simone schrijft Charles hoe erg ze hem mist wanneer hij niet bij haar is. De brieven worden steeds explicieter. Simone omschrijft heel gedetailleerd hoe ze Charles zou willen plezieren. Al snel wordt duidelijk dat Charles van sodomie houdt. Wat in die tijd vrijwel hetzelfde betekende als homoseksualiteit. Simone heeft dit door en speelt hierop in. Ze begint brieven te schrijven waarin ze zich mannelijk laat overkomen. Ze heeft door dat dit Charles opwindt en weet nu wat   haar te doen staat; ze beschrijft de homoseksuele handelingen waar Charles zo opgewonden van wordt.

De brieven, gebundeld in dit boek, zijn allemaal geschreven vanuit Simone. Er is geen brief te vinden die afkomstig is van Charles. Aan de ene kant vind ik dat jammer. Ik had namelijk ook willen lezen hoe open Charles zijn brieven aan Simone is. Zeker voor die tijd, de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog, zijn de brieven vrij expliciet. Daaruit blijkt ook wel dat Simone een vrijgevochten vrouw was. Het boek bevat achterin een lijst met noten over bepaalde zaken die in het boek aan de orde komen. Zo is het voor de lezer makkelijker om te begrijpen wat er precies bedoelt wordt.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
ISBN

789044535136

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.