Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff November 2007

De rustelozen

Citaat

De rustelozen is een boek dat traag op gang komt. Het verhaal kreeg echter een verrassende wending en dat deed mij het boek toch doen uitlezen.

Daniel Clay, ooit een gerespecteerd psychiater is jaren geleden verdwenen, na zware beschuldigingen van misbruik van zijn patiënten.  Zijn dochter Rebecca denkt dat haar vader zelfmoord heeft gepleegd, maar de wreker Merrick denkt daar anders over.

Merrick, genadeloze moordenaar maar ook vader van een door Clay misbruikte en daarna verdwenen dochter, zoekt hoe dan ook vergelding. Rebecca neemt de ingenieuze maar getroebleerde privédetective Charlie Parker in de arm in de strijd tegen Merrick. Merricks daden hebben echter anderen uit de schaduwen gewekt; half zichtbare entiteiten die hun eigen vorm van wraak willen uitoefenen, bleke geesten die dor de rijen van de rusteloze doden drijven… de holle  mannen…

De rustelozen is een boek dat  in mijn ogen traag op gang komt. Connolly beschrijft alles tot in de kleinste details en daar moet je van houden. Aan de ene kant is dat prettig want dan kan de lezer zich helemaal inleven in de hoofdpersonen en de gruwelheden die in het boek voorkomen. Aan de andere kant liep het verhaal soms traag doordat ook details uitgebreid werden omschreven die ik niet relevant vond. Het verhaal kreeg echter een verrassende wending en dat deed mij het boek toch doen uitlezen. Het eind vond ik zeker de moeite waard en maakt mij nieuwsgierig  naar andere boeken die Connolly geschreven heeft.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

416

ISBN

9789024522446

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.