Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff April 2010

De ring van Mobius

Citaat

Thilliez neemt je mee in een verhaal van verminkte mensen, decor bouwers van horrorfilms en een gruwelijke moordenaar die gestopt moet worden. En dat is precies wat je nodig hebt voor een weergaloze thriller.

Stephane Kismet is decorbouwer voor horrorfilms: hij maakt monsters, maskers en andere gruwelijkheden. Iedere nacht wordt hij geplaagd door nachtmerries waarin hij zelf een rol speelt. De dromen zijn zo levensecht dat hij aanknopingspunten in de werkelijkheid begint te zoeken en vindt. Zijn twijfel en paniek nemen toe wanneer in een van de dromen een meisje wordt vermoord. Die moord wil hij hoe dan ook voorkomen, maar hij weet niet wat te doen…

Het verhaal begint met een voorwoord van Thilliez dat eindigt met de woorden een enkele reis naar de hel, goede reis. En zo moet je dit boek ook zien. Ten eerste is Stephane al geen gewone man. Zijn huis lijkt een horrorfilm met al zijn poppen die op echte dode mensen lijken, maar geen mensen die rustig zijn ingeslapen, nee mensen die op gruwelijke wijze de dood hebben gevonden…. Met dit op de achtergrond heb je natuurlijk al een fantastische basis voor een thriller, een thriller met een science fiction gehalte, want we gaan terug in de tijd.

Stephane heeft een verleden waar je u tegen zegt en dat hij nog normaal kan functioneren is überhaupt een wonder. Als hij levensechte dromen begint te krijgen gaat ook hij twijfelen aan zichzelf en denkt dat hij gek wordt, maar dan ontdekt hij iets dat zijn leven op de kop zal zetten. Iedereen probeert de tijd naar zijn eigen hand te zetten en als Stephane ontdekt dat hij terug kan in de tijd en het lot misschien kan veranderen, heeft hij het mis….

Een thriller waarvan je misschien denkt dat hij moeilijk te volgen is, maar dat valt reuze mee. Elk hoofdstuk begint met een datum en de tijd waardoor je weet waar Stephane zich bevindt. Thilliez neemt je mee in een verhaal van verminkte mensen, decor bouwers van horrorfilms en een gruwelijke moordenaar die gestopt moet worden. En dat is precies wat je nodig hebt voor een weergaloze thriller.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

445

ISBN

9789021803654

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.