Thriller & Spanning Signatuur Oktober 2007

De retoucheur

Citaat

Een prima plot voor een spannend boek, maar helaas, de spanning is ver te zoeken. Het verhaal wordt zo gortdroog verteld, dat iedere vorm van meeslependheid ontbreekt.

Hoofdpersoon Genrich Genrichovitsj Miller is een succesvol fotograaf die daarnaast zeer bedreven is in het retoucheren van foto’s. Een vak dat hij geleerd heeft van zijn vader. Dan verdwijnen er mensen, waarvan hij de foto heeft geretoucheerd, onder mysterieuze omstandigheden. Genrich heeft sterk het gevoel dat deze verdwijningen op de een of andere manier iets met hem te maken hebben. De sleutel tot de verschrikkelijke waarheid over zijn leven ligt in de geschiedenis van zijn familie. Via flashbacks over de familie, KGB, een liefdegeschiedenis, politiek en terreur wordt er een kluwen van intriges en mysteries geschapen.

Een prima plot voor een spannend boek, maar helaas, de spanning is ver te zoeken. Het verhaal wordt zo gortdroog verteld, dat iedere vorm van meeslependheid ontbreekt. Daarnaast heeft de schrijver de gewoonte om uitspraken te doen die vooruit lopen op wat komen gaat, daarmee alle spanning, voor zover aanwezig, de nek om te draaien en het verhaal dood te slaan. Nu vallen er toch al veel doden in dit boek, maar om het verhaal zelf nu ook nog om zeep te helpen…

Het moge duidelijk zijn; alle tijd besteed aan dit boek is pure verspilling, niet aan beginnen!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

192

ISBN

9789056722098

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.