Jeugd Karakter Uitgevers Oktober 2015

De remedie

Citaat

De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en de relaties die ze met elkaar hebben, voel je intens.

Quinlan McKee is een zogenaamde sluiter. Sinds haar zevende helpt ze nabestaanden een periode van verdriet af te sluiten. Quinn wordt op aanraden van rouwbegeleiders ingehuurd door families om voor een korte periode de rol van hun overleden dochter aan te nemen. Ze is uiteraard geen exacte kopie, maar als ze hun kleding gaat dragen, haar kapsel aanpast, gekleurde contactlenzen draagt en foto’s en video’s bestudeert, kan ze binnen de kortste keren iedereen zijn. Maar om haar taak zo goed mogelijk te vervullen, moet ze haar gevoelens uitschakelen en zich niet te erg hechten aan de mensen die ze helpt. Op haar zeventiende blinkt Quinn uit in dit therapeutische rollenspel; ze is er zo goed in dat ze haar eigen verleden en dat van degene die ze speelt door elkaar gaat te halen. Als ze haar langstdurende opdracht krijgt, als Catalina Barnes, begint ze een band op te bouwen met de vriend van het overleden meisje. En dat is nog maar het begin van de problemen, zeker wanneer Quinn de waarheid achter Catalina’s dood ontdekt. En de epidemie die het zou kunnen veroorzaken…

Na de eerste twee delen te hebben gelezen begon ik vol verwachting aan dit boek.
In eerste instantie vroeg ik mij af of dit deel 3 was aangezien het niet aansloot op de andere boeken. Wat maakt dat je dit boek ook kunt lezen als je de andere twee delen niet gelezen hebt.

Net als bij de eerste twee delen werd ik hier ook meegezogen in het verhaal. Quinlan McKee is een zogenaamde sluiter, ze helpt nabestaanden en ondersteund ze bij het verlies van een geliefde. Maar dit doet ze niet op de gebruikelijke manier. Ze transformeert zich als de overledene en leeft dan een korte periode bij de nabestaanden in huis.
In het begin, vond ik het idee toch wel luguber en zo wordt Quinn ook gezien en behandeld in het boek.
Gedurende het verhaal kreeg ik meer sympathie voor Quinn en werd het geheim ontrafeld waar ze in zat.
Wow! Ondanks dat het verhaal fictief was, voelde het alsof dit toch echt gebeurt. In ieder geval de relaties die Quinn heeft met haar vader, ex en haar vrienden. Op het moment dat ze ‘verliefd’ lijkt te zijn op de vriend van de overledene, begint de zoektocht naar zichzelf. Ze ontdekt wat ze mist en wat ze zo graag zou willen in haar leven, maar of ze dit ook kan creeren? Om daar achter te komen, zal je het boek moeten lezen.

De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en de relaties die ze met elkaar hebben, voel je intens. Zo knap dat het gevoel van werkelijkheid en fictie zo dicht bij elkaar ligt, zonder dat het verhaal ongeloofwaardig wordt…
Ondanks dat dit niet het 3e deel van een trilogie genoemd kan worden, omdat het niet aansluit geef ik het boek 4 sterren.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

400

ISBN

9789045209920

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.