Literatuur & Romans Truth And Dare Juni 2007

De plek van de verloren dingen

Citaat

De plek van de verloren dingen is niet alleen een klein sprookje, maar bevat tevens nog wat spanning. Het leest als een trein, mede omdat we allemaal wel eens dromen over dingen die eigenlijk niet kunnen. Of toch wel?

Sinds de verdwijning van haar klasgenote twintig jaar geleden, is Sandy Shortt geobsedeerd door alles wat verdwijnt. Vinden is haar levensdoel, of het nu gaat om de autosleutels, die ene sok die in de was verloren is gegaan of om de personen die spoorloos lijken te zijn. Op haar zoektocht naar een van die mensen , verdwijnt Sandy zelf en komt terecht op de plek van de verloren dingen. Maar al snel gaat Sandy weer op zoek, ditmaal op weg naar huis…

Wat een geweldig boek van Ahern, een welkome verfrissende afwisseling in de zogenaamde chicklit boeken. In dit verhaal verschuilt zich een modern sprookje, en wie vindt dat nou niet leuk? Je wordt meegenomen in de wereld van Sandy die het zo frustrerend vindt als haar dingen kwijt zijn en zij ze niet terug kan vinden. Je gaat mee in haar leven, zowel het verleden als het heden. Op deze manier kom je er achter wat de drijfveren van Sandy zijn en waarom ze alles wilt vinden. Dit begon al toen ze nog een klein kind was. Het was zelfs zo erg dat Sandy alles labelde met haar naam, van sokken tot pennen aan toe.

De plek van de verloren dingen is niet alleen een klein sprookje, maar bevat tevens nog wat spanning. Sandy heeft namelijk een bureau dat vermiste personen opspeurt. Een van haar cliënten is Jack. Wanneer hij bij haar aanklopt zet Sandy alles op alles op hem te helpen, en dat is niet zonder gevolgen…

Wat zou het geweldig zijn als er een plek bestond van de verloren dingen, dan zouden we allemaal even kijken of er wat van ons bij zit.
Een fascinerend boek en grappig geschreven. Het leest als een trein, mede omdat we allemaal wel eens dromen over dingen die eigenlijk niet kunnen. Of toch wel?

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

349

ISBN

9789049999124

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.