Jeugd Karakter Uitgevers Februari 2015

De Paladijnse voorspelling

Citaat

Elke letter blijkt het lezen meer dan waard te zijn. Dit boek is anders dan andere verhalen, filmwaardig en spreekt zowel jong als oud aan.

Will West is een doodnormale jongen, tenminste dat is wat hij altijd geloofde en wat zijn ouders hem influisterden. Als hij op een dag wel erg hoog scoort op een toets van een landelijk examen, wordt hij benadert door een exclusieve school, waar niemand ooit een woord over gehoord heeft. Hij besluit niet te gaan. Maar dan gebeuren er ineens wel heel vreemde dingen bij hem thuis; zijn moeder gedraagt zich vreemd, hij vermoedt dat zijn vader is ontvoerd en Will weet ineens niet meer wie hij kan vertrouwen. Daarom besluit hij toch naar deze geheel onbekende school te gaan, waar hij ontdekt dat zijn buitengewone prestaties niet helemaal vreemd zijn.

Het eerste wat je opvalt aan het boek is de opvallende voorkant, een luguber, maar schilderachtig tafereeltje. Grote standbeelden met rode ogen en lange zwarte jassen. Afschrikwekkend, maar tegelijkertijd ongewoon. Een veel belovende tekst ‘Een must voor lezers van De labyrintrenner, Ik ben Nummer Vier en Legend.’ wat hoge verwachtingen oproept.

Maar wanneer je dan het boek omdraait om te bekijken waar De Paladijnse voorspelling over gaat, vind je een enorme lap tekst, waar je na het lezen nog steeds geen wijs uitkomt. Zonde, want dit kan juist afschrikken om het boek te gaan lezen.

Maar na het lezen van de eerste bladzijde van De Paladijnse voorspelling, wordt je direct het verhaal ingetrokken. En wordt het haast onmogelijk het boek aan de kant te leggen:

Ik kon zijn gezicht niet zien. Radeloos rende hij over een bergpad, achternagezeten door zwarte, graaiende silhouetten, weinig meer dan gaten in de lucht. Wat hun bedoeling was, was overduidelijk. De jongen verkeerde in onbeschrijflijk gevaar en had mijn hulp nodig. Ik deed mijn ogen open. Gordijnen wapperden voor het donkere raam. IJskoude lucht fluisterde door een kier in het kozijn, maar ik lag te baden in het zweet. Mijn hart bonsde. Was het maar een droom? Nee. Ik had geen idee wie die jongen was. Hij leek ongeveer net zo oud als ik. Maar één ding wist ik heel zeker: hij bestond echt, en hij kwam mijn kant op.

De schrijfstijl van Frost houdt je in zijn greep en laat je niet meer los. En ondanks 560 pagina’s tellende boek, vlieg je door het verhaal heen. Dit komt mede door de gemakkelijk leesbare schrijfstijl en telkens gebeurt er weer iets nieuws waardoor je wel verder moet lezen.

Het enige minpuntje is toch wel de enorme hoeveelheid magische wezens die wordt opgelepeld. Hierdoor raak je even de draad kwijt en moet je soms terugbladeren wat nu ook alweer wat was. Dit vergt heel wat concentratie en fantasie van de lezer.

Dit unieke boek heeft gelukkig nog twee delen en is daarmee nog lang niet afgelopen. De Paladijnse voorspelling is een kruising tussen Harry Potter en de boeken over Percy Jackson.

Kortom, op het eerste oog een dikke pil om te lezen met een enorme lap tekst op de achterkant. Maar een elke letter blijkt het lezen meer dan waard te zijn. Dit boek is anders dan andere verhalen, filmwaardig en spreekt zowel jong als oud aan.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

560

ISBN

9789045206080

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld