Thriller & Spanning Karakter Uitgevers September 2015

De oppas

Citaat

De oppas is een heerlijk ontspannende thriller, met een hoog herkenbaarbaarheidsgehalte.

Kim, de oppas van de bijna 5-jarige Suze en 7-jarige Max, hield er een nogal ruig leven op na: ze blowde, ging naar bed met haar buurman en houdt eigenlijk niet van kinderen. Als op een dag haar oppaskind Suze verdwijnt en het levenloze lichaampje wordt gevonden, wijst alles erop dat Kim de dader is. Nu – na haar gevangenisstraf van 13 jaar – gaat Kim op zoek naar de echte moordenaar. Samen met Max wil ze wraak nemen, maar daarin gaan ze wel erg ver..

Wat is dit een adembenemend spannend boek. Vanaf de eerste bladzijde blijf je geboeid lezen en het enige wat je wilt weten is wie de echte moordenaar is. Het verhaal springt van het heden naar het verleden, wat alleen nog maar voor meer spanning zorgt.

Je leeft mee met het personage van Kim die al die jaren onterecht in de gevangenis vast heeft gezeten. Zij en Max nemen een rigoureuze maatregel bij het zoeken naar de echte moordenaar, maar je begrijpt waarom zij beiden zo graag hun zoektocht naar de moordenaar van Suze voortzetten.

De oppas is geen voorspelbaar boek. Je blijft gekluisterd, omdat je wel een vermoeden hebt wie de dader kan zijn, maar elke bladzijde vraag je je af of je daarin wel gelijk hebt. Dit zorgt ervoor dat de onzekerheid groot blijft, en zorgt voor een verrassende afloop.

De boeken van Jet van Vuuren hebben allemaal eenzelfde thema: vrouwen die lichtelijk verknipt zijn, of moordlustig, of met een bepaalde achtergrond. Ook dit boek sluit hier weer volkomen op aan. De lichtelijk ontspoorde Kim is een goed voorbeeld van haar personages. Ook de herkenbaarheid voor de lezer is hoog. Kim is een alledaags personage, die je zo kunt tegenkomen in je eigen woonplaats.

Kortom De Oppas is een echte must-read, vooral geschikt voor vrouwen. Het is een heerlijk ontspannende thriller, met een hoog herkenbaarbaarheidsgehalte. Tot het eind toe blijft de spanning aanwezig en de ontknoping is buitengewoon verbazingwekkend.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

320

ISBN

9789045211435

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.