Literatuur & Romans Karakter Uitgevers December 2013

De onuitwisbare vlekken van een luipaard

Citaat

Een inspirerend debuut en één die ik niet snel zal vergeten.

Ik ben blij dat ik niet gestopt ben met lezen, terwijl dit bijna het geval was. In het begin had ik veel moeite om de lijn en de logica van het verhaal te ontdekken, wat maakte dat ik bijna was afgehaakt. Bij pagina 90, had ik de lijn te pakken en wilde ik doorlezen om te weten hoe het leven van Kristopher zou verlopen.

Niet vaak heb ik een boek gelezen waarvan het begin ook het einde is. Heel knap. Je leest over het leven van een jonge schrijver Kristopher met een droom. Het gaat over zijn leven die begint op het moment dat hij samen met zijn moeder is, tot het moment dat hij zijn grote liefde onverwacht tegenkomt. De kern is schrijver worden en omgaan met zijn concurrentie. Tijdens de zoektocht naar zichzelf maakt hij veel mee. Ondanks dat hij van zichzelf eerlijk is, raakt hij verstrikt in leugens door de omstandigheden. Het is moeilijk te beschrijven hoet dit eruit ziet, dus het beste is om het boek zelf te lezen.
Het verhaal zit goed in elkaar en de schrijfstijl is prettig en het is een intrigerend verhaal waabij je je afvraagt of er schrijvers zijn, die op deze manier hun leven leiden.

De titel en de kaft van het boek zijn bijzonder en daardoor wordt je aandacht vanzelf op het boek gevestigd, maar het verklapt niks over de inhoud van het verhaal. Op de laatste bladzijde begrijp je de combinatie van de titel met het verhaal, wat passend is.

Een inspirerend debuut en één die ik niet snel zal vergeten.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Pagina

304

ISBN

9789045204642

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.