Thriller & Spanning Verbum November 2008

De onschuldige client

Citaat

Scott Pratt is duidelijk een auteur die kan putten uit zijn eigen achtergrond als advocaat. Het is een spannend verhaal, goed doordacht en niet al te moeilijk geschreven.

Joe Dillard is volgens zijn vrouw, ‘een goeie vent’. Een succesvol strafpleiter en een liefhebbende vader en echtgenoot. Zijn veertigste verjaardag lijkt een ommekeer in zijn leven te worden. Hij is het zat om moordenaars te verdedigen en beu om criminelen door de mazen van de wet te laten glippen. Hij wil niet langer met de nek worden aangekeken. Joe besluit te stoppen met de advocatuur, maar voordat hij zijn baan aan de wilgen hangt, wil hij nog één ding…: een onschuldige cliënt.

Dan wordt een predikant doodgestoken in een plaatselijk motel. Een mooi, jong en mysterieus meisje wordt gearresteerd, en Joe is zielsgelukkig met zijn onschuldige cliënt. Maar het verdedigen van onschuldige cliënten is gevaarlijker en minder bevredigend dan Joe van tevoren had kunnen bedenken. Iets wat hij snel genoeg aan den lijve ondervindt.

In dit boek heeft Scott Pratt zijn hoofdpersoon, Joe Dillard, neergezet als een slimme advocaat die alleen jammer genoeg het schuim van de aarde verdedigd. Joe Dillard zet zichzelf een spiegel voor en komt erachter dat hij dit eigenlijk niet meer wil en kan doen.

Deze literaire thriller is zeker de moeite van het lezen waard. Met vele goed bedachte karakters zoals: Erlene Barlowes, de wat hoerige bazin van Angel, de onschuldige cliënt, die onder haar façade een goed stel hersens heeft.  Agent Landers, een rokkenjagende politieman, die het met de regels niet zo nauw neemt. Sarah Dillard, de zus van Joe, vroeger misbruikt door haar oom. Ongewild was Joe, als kleine jongen, hier een toeschouwer van. Hij kon haar toen niet helpen. Dit zorgt toch wel voor emotionele problemen in zowel haar als zijn leven.

Verder kom je in dit boek menige crimineel tegen die je geen laatste ademtocht meer zou gunnen. Alsmede meerdere personen van de rechtelijke macht die je eigenlijk vervroegd met pensioen wil sturen. U merkt het al: dit boek is erg meeslepend geschreven.

Scott Pratt is duidelijk een auteur die kan putten uit zijn eigen achtergrond als advocaat. Het is een spannend verhaal, goed doordacht en niet al te moeilijk geschreven, wat je eigenlijk wel zou verwachten. Dit is een boek met op het einde een kwinkslag die door mij erg wordt gewaardeerd. Deze auteur wordt vergeleken met John Grisham, daar kan ik mij wel in vinden. Ik persoonlijk vind dat het boek makkelijker leest, en daardoor prettiger bij mij overkomt.

Een onschuldige cliënt is het debuut van Scott Pratt, wat mij betreft hebben we er weer een goede schrijver bij.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

302

ISBN

9789074274241

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld