Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff November 2008

De naakte waarheid

Citaat

Het verhaal leek eerder een romantische thriller dan de omschrijving: een psychologische thriller. Daar en tegen is het wel een boek wat je in één keer moet uitlezen: daar vraagt het om.

Seks, geweld, overspel, medische oplichterij, kleinsteedse intriges…en dat alles in een woeste beangstigende dag.

Laurel Shields is de volmaakte vrouw van dokter Warren Shiels en ze woont in een volmaakt huis in een prachtige stad. Ze is zwanger. Maar is de baby van haar man of van haar minnaar? Als ze op een ochtend thuiskomt, zit Warren haar op te wachten. Ze ziet zijn ongeschoren gezicht en herkent het stukje papier op de salontafel: een brief van haar minnaar Danny. De brief zat verstopt in een boek en Warren heeft het gevonden. Dan ziet ze het pistool in de hand van haar man. Het wordt een lange dag voor de familie Shields, voor Danny en voor de politie.

De zwangere Laurel is een schooljuf voor kinderen met leerproblemen. Onder andere voor de zoon van Danny die autistisch is,  ze beginnen een relatie. Dokter Warren is een huisarts in een praktijk die hij samen heeft met dokter Kyle Auster, fraudeur en rokkenjager, en een onderzoek laat dan ook niet lang op zich wachten.

Spannend, spannend, spannend. Zo kun je dit boek het beste omschrijven. Greg Iles heeft in het begin van dit boek gebruikt gemaakt van verscheidene details die later in dit boek een hele andere uitleg krijgen dan je had verwacht. Hij heeft dus echt goed vooruit gedacht.

Verder zijn de karakters in dit boek voldoende uitgediept om ze ook interessant te maken, en daardoor krijgt het verhaal een goede draai, je ziet de karakters al praktisch voor je. Je blijft je ook afvragen hoe jij zult handelen als je in het zelfde schuitje zat Als Laurel of Danny, zal je agressiever zijn of juist passiever?

Het eind van het boek zal ik niet verraden, daar moet je het zelf voor lezen, maar het verklaart een hoop. Ik persoonlijk vond het boek spannender dan dat de omschrijving op de achterkant doet vermoeden, maar ik vond het eerder een romantische thriller dan de omschrijving: een psychologische thriller. Daar en tegen is het wel een boek wat je in één keer moet uitlezen: daar vraagt het om.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

398

ISBN

9789024529148

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld