Thriller & Spanning The House of Books September 2007

De misleiding

Citaat

Het is een geweldig spannende thriller van Link. Het is niet voor niets dat ze bij de succesvolste Duitse auteurs hoort. Was je nog geen fan van Link? Na dit boek word je dat zeker! Een absolute aanrader.

Het Duitse echtpaar Laura en Peter Simon bezit een vakantiehuis in de Provence. Peter reist regelmatig alleen naar Zuid-Frankrijk om er met zijn beste vriend een zeiltocht te maken. Ook op deze oktoberavond krijgt Laura weer een telefoontje van Peter dat hij is gearriveerd.

Maar naderhand blijkt dat zijn laatste levensteken te zijn geweest. Laura pakt haar koffers en vertrekt naar de Provence. Wanhopig probeert ze te achterhalen waar haar man voor het laatst is gezien. Bij haar naspeuringen stuit ze op onwaarheden en moet ze erkennen dat Peter niet degene was voor wie ze hem hield. Als Laura hoort dat er twee gruwelijke moorden zijn gepleegd, slaat de angst haar om het hart…

We krijgen een kijkje in het leven van verschillende bewoners in de Provence. Elk hoofdstuk bevat verschillende alinea’s en speelt zich af op een bepaalde datum. Dit maakt het verhaal dynamisch en spannender aangezien we ook een kijkje in het leven krijgen van de moordenaar en de slachtoffers. Dit punt heeft Link zo goed beschreven dat je het boek moeilijk weg kunt leggen.

Het verhaal bestaat uit twee delen, het eerste deel is helaas minder spannend. In dit deel krijgt je een beeld van de verschillende personages uit het verhaal. In deel twee worden de bewoners bedreigd door een gestoorde moordenaar die zijn slachtoffers vermoord met een strop.

Je leeft ontzettend mee met de bewoners en je ervaart de angst ook zelf, het kan tenslotte iedereen overkomen. Het is een geweldig spannende thriller van Link. Het is niet voor niets dat ze bij de succesvolste Duitse auteurs hoort. Was je nog geen fan van Link? Na dit boek word je dat zeker!
Een absolute aanrader!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

432

ISBN

9789044319675

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.