Literatuur & Romans Artemis & Co Januari 2011

De miniatuur meesteres

Citaat

Het boek zit vol spanning, liefde, haat en jaloezie. Omidi zet de hoofdpersoon Soraya neer als een sterke en stoere vrouw die zich niet zomaar onder de duim laat houden.

De vijftienjarige Soraya is de oogappel van haar vader met wie ze haar grote passie voor de schilderkunst deelt. Na zijn overlijden wordt zij tot haar grote ontsteltenis uitgehuwelijkt aan een oude maar bemiddelde man die haar moeder en broers van de armoede kan redden. Ze vlucht het huis uit en vindt onderdak bij een gastvrij gezin een aantal dorpen verderop. Soraya sluit vriendschap met de dochter, Adileh, die schilderspullen voor haar weet te bemachtigen. Sorayas schilderijen zijn dermate goed dat ze in de stoffenwinkel van Adilehs vader de aandacht trekken en voor veel geld verkocht worden. Wanneer een afgezant van sjah Ismaïl haar werk ziet, laat hij weten dat hij de maker van het werk graag uitnodigt om als hofschilder aan de slag te gaan. Wanneer Soraya weer moet vluchten, ditmaal voor de broer van Adileh, besluit zij verkleed als man naar het paleis in Tabriz af te reizen, waar haar een even avontuurlijk als moeilijk leven te wachten staat.

De miniatuurmeesteres speelt zich af in het Perzië van de zestiende eeuw. Het gaat over een jonge vrouw die zich verzet tegen haar ondergeschikte rol en gaat tot het uiterste om haar droom waar te maken. Omidi zet de hoofdpersoon Soraya neer als een sterke en stoere vrouw die zich niet zomaar onder de duim laat houden. Ook gunt ze de lezer een blik in een tijd en plaats waarin de vrouw weinig te vertellen had en enkel diende om kinderen te baren.

In dit boek volg je Soraya’s avonturen die ze meemaakt zodra zij buiten de muren van haar dorp komt. Het boek zit vol spanning, liefde, haat en jaloezie. Het is een boek dat je zo uitleest.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

290

ISBN

9789047200949

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.