Thriller & Spanning De Fontein Februari 2007

De metamorfose

Citaat

Het verhaal bevat weinig actie, maar wekt wel nieuwsgierigheid en spanning op, wat een hoop goed maakt. Een aanrader voor lezers die van een thriller met kunstzinnig tintje houden. Wat een leuk en origineel boek van Heather Terrell!

 

Haarlem, 17e eeuw. In de tijd van de protestantse overheersing maakt leerling schilder Johannes Miereveld in het geheim een prachtig schilderij, genaamd De metamorfose. Het bevat vele katholieke symbolen en maakt zijn protestantse meester woest. Voor Mierveld heeft het schilderij echter diepgaande persoonlijke betekenis.

New York, heden. Het prestigieuze veilinghuis Beazley’s staat op het punt een verloren gewaand meesterwerk te veilen, De metamorfose. De legendarische veiling dreigt echter in gevaar te komen door de schokkende beschuldiging dat het schilderij geen eigendom is van Beazley’s cliënt. Een zekere Hilda Baum, de dochter van een Nederlandse kunstverzamelaar die zijn schilderijen en zijn leven is kwijtgeraakt aan de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog, claimt dat zij de rechtmatige eigenaar is van het meesterwerk. Mara Coyne is nog maar een stap verwijdert van het partnerschap in een machtig advocatenkantoor in Manhattan. Dezelfde vaardigheden die Mara tot zo’n goede juriste maken, zorgen er ook voor dat ze wantrouwig wordt: er zijn steeds meer aanwijzingen die haar doen vermoeden dat het tragische verhaal van Hilda Baum niet alleen hartverscheurend is, maar dat het wel eens de waarheid zou kunnen zijn. Mara gaat op onderzoek uit en ontdekt meer dan alleen de ware toedracht omtrent de herkomst van het schilderij.

De hoofdstukken zijn kort en spelen zich in verschillende eeuwen af, zowel het heden, als in de tijd van de Tweede Wereldoorlog en de 17e eeuw. Dit maakt het verhaal een stuk dynamischer. Op deze manier krijg je als lezer een beter beeld omtrent de ware toedracht van het schilderij. Op een spannende manier komt de lezer achter deze precieze toedracht.

Het boek leest niet snel weg, maar maakt veel goed door het ijzersterke verhaal. Er komt een verrassende wending voor die je niet ziet aankomen. Jammer dat De metamorfose geen bestaand schilderij is, het wordt zo mooi beschreven dat ik hem graag had willen bekijken.

De metamorfose valt officieel onder het genre thriller, maar kan tevens als roman doorgaan. Het verhaal bevat weinig actie, maar wekt wel nieuwsgierigheid en spanning op, wat een hoop goed maakt. Een aanrader voor lezers die van een thriller met kunstzinnig tintje houden. Wat een leuk en origineel boek van Heather Terrell!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

240

ISBN

9789026122736

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.