Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Mei 2010

De Memory Man

Citaat

Een thriller van een gemiddelde kwaliteit: redelijk spannend. Aardige hoofdpersonen en een redelijk goed uitgewerkt verhaallijn. Ik had van dit alles gewoon meer verwacht, zeker omdat er op de achterkant van dit boek behoorlijk ophemelende teksten staan.

San Francisco International Airport. In een aankomend vliegtuig gaat een reiziger volledig door het lint en probeert vlak voor de landing de nooddeur te openen. Twee passagiers weten hem nog net tegen te houden. In het ziekenhuis blijkt dat hij is vergiftigd. Dit heeft geleid tot een unieke vorm van geheugenverlies. Hoewel hij zich alles uit het verleden weet te herinneren, vergeet hij nieuwe belevenissen vrijwel direct. Aan Forensisch psychiater Jo Becket de taak uit te zoeken wat er gebeurd is met deze patiënt.

Nog voordat Becket hem volledig kan onderzoeken, verdwijnt hij uit het ziekenhuis. Becket komt er achter dat haat patiënt een voormalig huurling is die geen middelen schuwt om wraak te nemen op de mensen die hem dit hebben aangedaan.

Een thriller van een gemiddelde kwaliteit: redelijk spannend. Aardige hoofdpersonen en een redelijk goed uitgewerkt verhaallijn. Ik had van dit alles gewoon meer verwacht, zeker omdat er op de achterkant van dit boek behoorlijk ophemelende teksten staan.

Zo wordt Meg Gardiner omschreven als de vrouwelijke evenknie van Lee Child, die vergelijking gaat in dit boek niet op. Lee Child heeft altijd een ijzersterk verhaal met een dito hoofdpersoon, doorspekt met de nodige dosis droge humor, daar heb ik in dit boek niets van terug gevonden.

Laten we dan maar kijken wat we wel hebben: een sympathiek hoofdpersoon in de vorm van Jo Becket, die het raadsel moet oplossen hoe het kan dat de passagier uit het vliegtuig besmet is geraakt. Zeker nadat blijkt dat de mensen die hem hebben overmeestert in het vliegtuig daardoor ook besmet zijn geraakt. Zij wordt hierin bijgestaan door haar nieuwe liefde en een vrouwelijke bevriende rechercheur. Er blijkt ook nog een andere dwingende reden te zijn waarom deze passagier op zoek is naar de besmettingsbron en de makers daarvan. Zijn gezin is namelijk ontvoerd en als ruilmiddel moet hij het middel geven die de veroorzaking is van zijn besmetting. Het is alleen behoorlijk lastig voor hem omdat hij alles na vijf minuten al weer vergeet…

Dit boek is dus echt niet slecht, verre van dat, maar soms is het verstandig om juist geen bijschriften op de achterflap te zetten. Dat schept verkeerde verwachtingen…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

367

ISBN

9789024532278

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.