Literatuur & Romans Lebowski Juni 2016

De meisjes

Citaat

Cline weet me niet dusdanig te intrigeren dat ik wel door moet blijven lezen en ik merk dat ik moeite heb om het boek regelmatig op te pakken.

De explosieve zomer van 1969, de zinderend hete straten van Marin County, Californië. De veertienjarige Evie, verveelde en zwaarmoedig, staat eenzaam tussen twee pas gescheiden ouders, vol van een wanhopige rusteloosheid, maar vindt steun in de toevallige vriendschap met het oudere en intrigerende meisje Suzanne.

Verbijsterd dat er eindelijk iemand is die haar ziet staan, laat Evie zich al snel opnemen in een commune die wereldberoemd zal worden, en ze wordt meegezogen in de aantrekkingskracht van diens waanzinnige leider. Al snel is er geen uitweg meer uit een wereld vol misdaad en extreem geweld.

De meisjes is het debuut van Emma Cline en was veelbesproken in de media. Ik had dan ook hoge verwachtingen toen ik aan dit boek begon. De verwachten heeft Cline maar deels weten in te lossen. De hele setting over een sekte is uitermate interessant en spreekt tot de verbeelding, zeker omdat het voor mij een ver van mijn bed show is. In het verhaal wisselen heden en verleden elkaar af. In het heden merk je als snel dat er wat gebeurd is met Evie in het verleden, maar wat? Middels flashbacks naar het verleden komt de lezer daar gaandeweg achter. Hoewel het verhaal interessant is, weet de schrijfstijl van Cline mij niet echt te bekoren. Ze weet me niet dusdanig te intrigeren dat ik wel door moet blijven lezen en ik merk dat ik moeite heb om het boek regelmatig op te pakken.

Het is schokkend om te zien hoe beïnvloedbaar een jong meisje als Evie is, hoe makkelijk het gaat om af te drijven van haar ouders en in verkeerde handen te vallen. En dat zonder dat haar directe familie het doorheeft. Hoe tieners denken en die hele belevingswereld heeft Cline treffend weergegeven. Tevens is de plot behoorlijk heftig en deze zag ik echt niet aankomen. Ik kan hier niet te veel over verklappen, dan is het effect voor de mensen die het boek nog willen lezen weg. Maar heftig is het zeker… Met name bij ouders zal dit verhaal nog wel even blijven hangen en wekenlang door het hoofd spoken.

De meisjes is een interessant debuut en maakt mij wel nieuwsgierig naar een volgend boek van Cline. Al hoop ik wel op een meer aansprekende cover.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Uitgever
Verschenen
Pagina

313

ISBN

9789048826148

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld