Overige Luitingh Sijthoff April 2015

De mama match

Citaat

Het is allemaal heel erg herkenbaar. Maar vooral heel eerlijk geschreven met een heerlijk vleugje zelfspot.

Iedere moeder kan er wel een noemen: een andere moeder waar je acuut van gaat hyperventileren. Maar wist je dat die overbezorgde moederkloek of die roddeltante juist ook kwaliteiten heeft die jouw leven leuker kunnen maken? Bepaal met De mama match wat voor type moeder jij bent en ontdek welke collegamama de sleutel kan zijn tot een makkelijker bestaan.

Het eerste wat me aan het boek aantrekt is de vermakelijke en o zo herkenbare kaft. Op de voorkant het perfecte plaatje van wat iedereen ziet en op de achterkant hoe het in de werkelijkheid eigenlijk is. Ik had gelijk zin om te gaan lezen.
Eenmaal het boek opengeslagen viel de lay-out mij erg tegen, het voelde als een soort schoolboek, enorme lappen tekst en zwart wit. Niet echt uitnodigend om te gaan lezen. Maar als ik dan eenmaal aan het lezen geslagen ben, vlieg ik door de tekst heen. Het is allemaal heel erg herkenbaar. Maar vooral heel eerlijk geschreven met een heerlijk vleugje zelfspot.

Uiteraard ben ik ook heel ijverig aan de slag gegaan met de test wat voor type moeder ik ben. Ik was een combinatie van Hera (Godin van het huwelijk en het gezin) & Astrea (Godin van de rechtwaardigheid) (50/50). Daar kon ik mijzelf ook wel echt in herkennen.
Vervolgens de test wie mijn horrormoeder op het schoolplein was. Dit vond ik erg moeilijk om in te vullen (waarschijnlijk omdat ik me niet zo heel snel irriteer aan andere mensen), maar toch kwam er een hele overduidelijke uitslag uit: Ik heb een “hekel” aan Hera (de godin van het huwelijk en het gezin). Geweldig!! Ik blijk gewoon een hekel te hebben aan mijzelf als moeder! Een hele eye-opener.

De gesprekken tussen Tanja en Anousha toverden regelmatig een glimlach op mijn gezicht. Waarschijnlijk omdat Tanja ook een Astrea moeder is en heel veel dingen dus erg herkenbaar zijn voor mij.

Het boek geeft inzicht over hoe andere moeders denken en hoe jij hiermee om kunt gaan of hier zelfs iets van kan leren. Al met al een vermakelijk boek, laat je dus zeker niet tegenhouden door de opmaak van het boek.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Verschenen
Pagina

271

ISBN

9789021810386

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld