Bundels, Columns, Strips Truth And Dare Januari 2007

De liefde van mijn leven

Citaat

Verwacht geen standaard happy liefdesverhalen, ook de tragische en minder mooie kanten van de liefde komen aan bod, wat het allemaal wat relativeert. De liefde van mijn leven is echt een boekje voor de vrouw, dat lekker weg leest.

Er zijn veel mensen die met weemoed terugdenken aan vroegere vrienden en dan vooral aan die ene persoon die een onuitwisbare indruk heeft gemaakt: die ene grote liefde die ze nooit zijn vergeten.
In De liefde van mijn leven vertellen twintig vrouwen van alle leeftijden aan journaliste Constance de Koning waarom die ene persoon zo bijzonder voor ze is. Op jonge of latere leeftijd, een verliefdheid op afstand of een heftige affaire, de crush voor de buurjongen en de vakantieliefde – alle mogelijke liefdesvormen komen aan bod.

De verhalen uit De liefde van mijn leven zijn kort, maar interessant om te lezen. Natuurlijk is het leuk om te lezen hoe het mensen in de liefde is vergaan en waarom die ene persoon zo bijzonder voor ze is. De verhalen doen denken aan vrouwentijdschriften, waarin elke week dames over hun geliefde praten of over de reden waarom het niet werkte. Dergelijke verhalen zijn een voorbeeld van de verhalen die dit boek bevat.

In De liefde van mijn leven komt elk soort vrouw aan bod, van jong tot oud, van een bekende partner tot een onbekende partner. Uiteraard is het leuker lezen als de vrouw in kwestie een relatie heeft met een Bekende Nederlander. Zo komen onder meer de vrouw van Guus Meeuwis en de vrouw van Emile Ratelband aan het woord. Ook is het leuk dat er oudere dames aan het woord komen. De oudste dame in kwestie is 96 jaar en dan is het interessant om te lezen hoe het er vroeger in de liefde aan toe ging, toen ouders nog bepaalden wie er wel en niet in huis kwamen.

Verwacht geen standaard happy liefdesverhalen, ook de tragische en minder mooie kanten van de liefde komen aan bod, wat het allemaal wat relativeert. De liefde van mijn leven is echt een boekje voor de vrouw, dat lekker wegleest. Het is niet te voorkomen dat je na het lezen van de verhalen over je eigen grote liefde na gaat denken.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

176

ISBN

9789049999445

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.