Thriller & Spanning Q Juni 2015

De levenden en de doden

Citaat

Wederom stelt Neuhaus een interessant en actueel onderwerp aan de kaak, waarbij je als lezer al snel doorhebt wat het motief van de dader is. Toch blijft de dader lang onbekend, wat voor spannende plotwendingen zorgt.

Rechercheur Pia Kirchhoff staat op het punt om op huwelijksreis te gaan als een sluipschutter een slachtoffer maakt. Pia besluit de reis uit te stellen en haar baas Oliver von Bodenstein te hulp te schieten bij deze zaak. Er vallen al snel meer doden en het lukt de politie niet een verband te ontdekken. De druk in het politiekorps om resultaten te boeken neemt toe. Langzaam maar zeker ontstaat de indruk dat iemand met een uiterst doelgerichte wraakneming bezig is.
Pia en Olivier is het vaste duo van Neuhaus en nu komen ze wederom in een vreselijke moeilijke zaak terecht. De tijd dringt. In eerste instantie wordt al snel gedacht aan terrorisme wat niet vreemd is in deze tijd. Maar langzaam komt het duo erachter dat de dader wel erg doelgericht te werk gaat.
Neuhaus vertelt het verhaal door de ogen van de dader, slachtoffers, nabestaanden en de rechercheurs. Wat soms voor momenten zorgt waarbij je geregeld na moet denken wie wie ook alweer was. Dit komt ook omdat de Duitse namen wat lastiger zijn omdat ze veel op elkaar lijken. Dit is zeker een minpunt aan het boek. Als je hem even weg legt vergeet je snel de draad van het verhaal. Als je de tijd hebt om lekker lang door te lezen zit je er al snel weer helemaal in en kun en wil je niet stoppen met lezen.
Wederom stelt Neuhaus een interessant en actueel onderwerp aan de kaak, waarbij je als lezer al snel doorhebt wat het motief van de dader is. Toch blijft de dader lang onbekend, wat voor spannende plotwendingen zorgt.
Ook nu een keiharde thriller van Neuhaus die je zelf ook aan het denken zet… Ik wil er niet teveel op ingaan omdat ik dan teveel verklap. Ik zeg laat je onderdompelen in de wereld van Pia en Bodenstein, je wordt niet teleurgesteld.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

472

ISBN

9789021458472

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.