Literatuur & Romans Orlando Maart 2012

De lener

Citaat

Een bijzonder boek maar af en toe wat langdradig waardoor ik het een paar keer weg wilde leggen, maar tegelijkertijd bleef ik lezen omdat ik wilde weten hoe het verhaal af zou lopen.

Lucy Hull werkt als bibliothecaresse in een dorpje in Missouri. Per ongeluk kidnapt ze haar favoriete boekenwurm, de tienjarige Ian Drake. Hij haalt Lucy over om hem in haar auto mee te nemen op avontuur, de wijde wereld in, ver weg van zijn over beschermende, streng gelovige moeder die hem heeft ingeschreven voor een anti-homocursus. Onderweg probeert Lucy vrede te sluiten met haar vader die jaren geleden zijn Russische vaderland is ontvlucht, en ze vraagt zich af waarom ze blijkbaar zo popelde om aan haar eigen bestaan te ontsnappen.

De lener gaat over een jonge vrouw die bij een bibliotheek werkt en erg betrokken is bij een jonge lener die dagelijks komt lezen. Zijn moeder vindt ze maar een rare vrouw. Als de jongen zich op een nacht in de bieb verstopt, laat ze zich door haar eigen fantasie en zijn verhaal meeslepen, wat hen in allerlei situaties brengt. Ook haar gedachten over de relatie met haar eigen familie is door het verhaal verweven en komt aan het eind als een verrassend plot samen.

Een bijzonder boek maar af en toe wat langdradig waardoor ik het een paar keer weg wilde leggen, maar tegelijkertijd bleef ik lezen omdat ik wilde weten hoe het verhaal af zou lopen. Er komen soms heel onverwachte wendingen voor in het verhaal waardoor je toch door blijft lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

336

ISBN

9789022959961

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.