Waargebeurd The House of Books Oktober 2009

De kracht van een moeder

Citaat

Het boek heeft een aangrijpend en ernstig thema, desondanks kon het verhaal me toch niet echt te pakken krijgen en was het wat saai om te lezen.

De Franse Picat beschrijft haar verhaal waarin ze vertelt dat ze de diagnose leverkanker te horen krijgt, in de terminale fase. Ze heeft op dat moment vier jonge kinderen, waarvan ze wil dat ze goed terechtkomen en ook allemaal bij elkaar in een pleeggezin terechtkomen. Vlak voor haar eerste chemo  gaat ze bij haar man weg, met haar kinderen. Ze hadden geen gelukkig huwelijk. Als ze haar kinderen vraagt of ze na haar dood bij hun vader of een pleeggezin willen wonen, kiezen ze het laatste. Picat komt in contact met een gezin die ze heel graag als pleegouders voor haar kinderen wil. Maar in Frankrijk is het zo dat na haar dood een rechter zal beslissen waar de kinderen terechtkomen. Picat gaat hiertegen ten strijde en vraagt dringend aandacht voor haar moeilijke situatie….

Picat heeft zelf al geen gemakkelijke jeugd gehad, waarin haar moeder het gezin in de steek liet en een vader die haar regelmatig misbruikte. Uiteindelijk gaat het in dit boek niet alleen over het zoeken naar een pleeggezin voor de kinderen. Het gaat ook over haar eigen jeugd en huwelijk.

Het boek heeft een aangrijpend en ernstig thema, desondanks kon het verhaal me toch niet echt te pakken krijgen en was het toch wat saai om te lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

208

ISBN

9789044325034

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.