Jeugd De Harmonie September 2016

De kleine

Citaat

Helaas past de illustratiewijze minder bij mij, ondanks dat dit verder niets aan de inhoud van het boek af doet.

Op een gewone dag in een woonwijk komt plotsklaps De Kleine uit de lucht gevallen. Met luid geschreeuw kondigt het kind zijn komst aan, zodat het niemand kan ontgaan dat het gearriveerd is. Waar komt het vandaan en waar was het hiervoor toen het nog niet hier was? Waarom beweegt het alsof het in de lucht zwemt?

Wat me meteen opvalt aan dit boek is dat de tekenstijl je echt moet aanspreken wil je dit boek kunnen waarderen. De afbeeldingen lijken dubbel gedrukt te zijn, wat een apart effect geeft. Helaas spreekt deze stijl mij minder aan. Gezien het feit dat het een boek van kinderen is, vraag ik me af in hoeverre deze stijl kinderen daadwerkelijk zal aanspreken. De zachte kleuren maken het boek tevens weinig kleurrijk.

Voor de lezers met kinderen onder ons zullen veel situaties erg herkenbaar zijn. Het boek laat de komst van een baby, een nieuw gezinslid, zien en alles wat hierbij komt kijken. Dit maakt het een interessant boek om te laten zien aan je zoon of dochter als er een broertje of zusje op komst is. Tevens kan het boek als leuke voorbereiding dienen voor nieuwbakken ouders en ouders in spe.

Zoals gezegd vermoed ik dat dit boek je echt aan moet spreken. Helaas past deze illustratiewijze minder bij mij, ondanks dat dit verder niets aan de inhoud van het boek af doet.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

60

ISBN

9789076174921

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld