Thriller & Spanning The House of Books April 2012

De kaper

Citaat

Het boek spettert van de spanning, actie en dubbelspel en is gedeeltelijk fictief maar er wordt ook gebruik gemaakt van echte situaties en personen uit het heden. Gelukkig schrijft Cussler er gemiddeld twee per jaar dus hoef ik nooit lang te wachten op een nieuwe!

Wanneer de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken op weg naar een topbijeenkomst in Libië met een vliegtuig neerstort, huurt de CIA kapitein Juan Cabrillo in om haar op te sporen. De geheime dienst Wantrouwt de Libiërs, en niet ten onrechte. De bemanning van het spionageschip Oregon weet het vliegtuig te traceren, maar de minister is verdwenen.

Een terroristisch meesterbrein heeft onheilspellende plannen met de conferentie, plannen die Cabrillo moet zien te verijdelen. Maar wat is het verband tussen een oorlog van tweehonderd jaar geleden en eeuwenoude perkamentrollen waar de Libiërs naar op zoek zijn? Cabrillo gaat de strijd aan met islamitische extremisten, waar het lot van de wereld zal afhangen…

Dit is een boek uit de serie “dossier Oregon” die Cussler altijd schrijft samen met Jack Du Brul. De echte Cussler-fan is ondertussen wel vertrouwd met het geheime spionageschip en zijn keur aan bemanning. Voor de mensen die nog nooit een Cusslerboek hebben gelezen (dan heb je wat gemist!): het schip de “Oregon” is een van buiten onooglijk lelijk vrachtschip, maar van binnen voorzien van alle nodige technische snufjes, vuurkracht en luxe. De bemanning zijn allemaal ex-militairen en technische vaklui die zichzelf verhuren voor moeilijke en gevoelige klussen, zolang ze er zelf maar achterstaan.

Ook deze keer vermengt Cussler de zoektocht naar een oude relikwie met een hedendaagse opdracht. Wederom is het vanaf de eerste pagina spannend en meeslepend geschreven en zit je er meteen weer middenin. Altijd startend met een verhaal uit het verleden zodat je goed begrijpt om wat voor relikwie of situatie het gaat.

Het boek spettert van de spanning, actie en dubbelspel en is gedeeltelijk fictief maar er wordt ook gebruik gemaakt van echte situaties en personen uit het heden.
Voor mij is elk boek van Cussler weer een heerlijk snoepje en baal ik als een stekker dat ik hem weer uit heb. Gelukkig schrijft hij er gemiddeld twee per jaar dus hoef ik nooit lang te wachten op een nieuwe!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

384

ISBN

9789044333718

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.