Jeugd Arena Augustus 2007

De It Girl: Verrukkelijk

Citaat

Cecily von Ziegesar weet zich goed in te leven in de leefwereld van de zestienjarigen onder ons. Maar het boek is ook voor de wat oudere personen leuk om te lezen. Dit levert enkele nostalgische momenten op.

Jenny Humphrey en haar kamergenoten op Waverly Academy sluiten zich aan bij een nieuwe club: Vrouwen van Waverly, ook wel VvW genoemd. Opeens gaan de meiden heel hecht met elkaar om en delen ze hun grootste geheimen. Maar ondanks deze nieuwe vriendschappen zijn er toch dingen die de meisjes niet aan elkaar vertellen, zoals wie met wie uitgaat…en wie wie bedriegt…

Eindelijk is Jenny terug in deel vier van de It-girl. Ze maakt weer verschillende spannende dingen mee met haar kamergenote die ze eigenlijk niet mag. Maar er ontstaat toch een vriendschap: voor langere duur of toch niet? De meiden denken dat ze hechte vriendschappen hebben, maar zodra het mannelijke geslacht om de hoek komt kijken laten ze alle normen en waarden die bij vriendschap komen kijken keihard vallen. Wie zijn je echte vrienden als je niemand meer kunt vertrouwen? Hier worstelen de meiden stuk voor stuk mee.

Verwacht geen echte diepgang wat personages betreft. Dat is welhaast onmogelijk door de vele meiden en jongens dat het boek rijk is. Dit zou simpelweg niet in 224 pagina’s te proppen zijn. Het zijn echter wel dezelfde personen als die uit eerdere delen van de It-girl. Heat Ferro zorgt ook in dit deel weer voor leuke verrassingen. Iedereen kent wel zo’n jongen uit zijn of haar omgeving, wat herkenning en grappige momenten oplevert.

Het vierde deel van de It-Girl is leuk tijdverdrijf om erachter te komen hoe het er op een dure kostschool in Amerika aan toe gaat.
Cecily von Ziegesar  weet zich goed in te leven in de leefwereld van de zestienjarigen onder ons. Maar het boek is ook voor de wat oudere personen leuk om te lezen. Dit levert enkele nostalgische momenten op. Huiswerk? Ja, sorry, maar dat heeft mijn hond opgegeten

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

224

ISBN

9789069748894

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.