Jeugd De Boekerij Januari 2010

De It Girl: Aanbiddelijk

Citaat

Een chicklit voor de tiener tussen de 14 en 17 jaar, te Amerikaans naar mijn smaak, ik schat de Nederlandse tiener namelijk toch wat hoger en wat minder oppervlakkig in.

Iedereen op Waverly heeft het druk met de voorbereidingen voor het jaarlijkse kerstfeest met pakjesavond. Maar het lijkt wel of de hele school zich aan het misdragen is…
Het enige wat Brett wil is een rustige kerst – en een kus van een zeker iemand onder de mistletoe. Jammer genoeg heeft Callie Vernon hetzelfde idee… Tinsley Carmichael hoeft dit jaar geen cadeautje, ze wil alleen haar nieuwe vriendje Julian. Maar wat gebeurt er als ze in plaats daarvan een duister geheim uit zijn verleden ontdekt? De Kerstman weet precies of je lief bent geweest of stout, maar waarom zou je lief zijn als stout zijn zoveel leuker is?

De tieners op Waverlyhigh maken zich op voor de kerst, dat doen zij door middel van anonieme cadeautjes aan elkaar onder het mom van ‘secret Santa’. Voor een paar jongelui van de school is dit allemaal maar te braaf en te saai en zij bedenken de tegenhanger ‘secret satan’. Elkaar cadeautjes sturen met een vunzige, ranzige of kinky gedachte erachter. Dit zorg voor een hilarische ondertoon in het hele boek.

De schrijfstijl van Cecily von Ziegesar is net als in de andere zeven It-girl boeken weer erg over de top en erg Amerikaans. Het boek zit vol met kleding van topdesigners, tassen van bekende merken en schoenen van de juiste schoenengoden zoals Manolo Blannick. Ook de problemen met vriendjes, maagdelijkheid en het al dan niet behouden daarvan en het bij de juiste hippe groep te behoren zitten weer in dit verhaal.

Een chicklit voor de tiener tussen de 14 en 17 jaar, te Amerikaans naar mijn smaak, ik schat de Nederlandse tiener namelijk toch wat hoger en wat minder oppervlakkig in. Maar aangezien dit deel 8 is van de It-serie en dat de gossip-serie van Cecily von Ziegesar ook goed verkoopt, zal er voldoende animo voor zijn.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

203

ISBN

9789089900227

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.