Jeugd Pimento Februari 2010

Over de grens

Citaat

Mooi aan het verhaal is dat de twee hartsvriendinnen qua karakter niet meer van elkaar konden verschillen dan zoals Laetitia en Charlotte dat doen. Dat vormt een mooi uitgangspunt voor het verdere verhaal.

Laetitia heeft 587 vrienden, gaat graag op pad met Bas (haar hond) en is gek op feestjes. Charlotte heeft 1 vriend, speelt piano en gaat na de zomervakantie naar het conservatorium. Als Charlotte wordt gescout door een modellenbureau, besluit ze het conservatorium een jaartje uit te stellen, Ze vertrekt naar New York, waar ze voor een grote opdrachtgever gaat werken. Tegelijkertijd stort Laetitia zich in het Amsterdamse studentenleven en op haar studie culturele antropologie. De twee zijn, ondanks hun verschillen in karakter en levensstijl, hartsvriendinnen.

Mooi aan het verhaal is dat de twee hartsvriendinnen qua karakter niet meer van elkaar konden verschillen dan zoals Laetitia en Charlotte dat doen. Dat vormt een mooi uitgangspunt voor het verdere verhaal, hoe de meiden in het leven staan en waarom zij bepaalde keuzes maken. 

Het boek is echt toegespitst op de jeugd van nu en kan zo een brede doelgroep jongeren bereiken. Via sms-berichten, Hyvesberichten en chat volgen we de dames. Het lijkt zo net of je als lezer zijnde zelf op Hyves zit, wat het boek zeker een toegevoegde waarde geeft. Zo staan er ook regelmatig volledige profielen en foto’s afgebeeld. Persoonlijk vind ik het prettig dat alle woorden uitgeschreven worden en dat er geen sms afkortingen gebruikt worden. Dit leest een stuk rustiger en daardoor prettiger. 

De auteur heeft er tevens voor gekozen nog een actueel maatschappelijk thema toe te voegen, namelijk dat van vrouwenbesnijdenis. Er zijn belangrijkere dingen dan het studentenleven en de oppervlakkige wereld van de social media. 

Enig nadeel aan het boek is dat vooral de verhaallijn van Charlotte redelijk voorspelbaar. Al bij voorbaat weet je dat er in de flitsende modellenwereld foute types aanwezig zijn en dat deze dus ook in dit boek voorbij zullen komen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

174

ISBN

9789049923396

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.