Literatuur & Romans Signatuur Augustus 2012

De gevangene van de hemel

Citaat

Een mooie roman, maar zonder het gevoel te hebben het boek steeds weer te willen oppakken om het te koesteren en als een speer uit te lezen.

Barcelona, 1957. Daniel Sempere, de jonge held uit De Schaduw van de Wind, is inmiddels volwassen en werkt in de boekwinkel van zijn vader. Hij is getrouwd met zijn grote liefde Bea en samen hebben ze een zoontje, Julian. Zijn goede vriend Fermin Romero de Torres, voormalig spion, legendarische hartenbreker en een man wiens verleden een goed bewaard geheim is, is verloofd. Het leven lacht hun schuchter toe. Maar wanneer op een dag een sinistere figuur met een porseleinen hand opduikt in de winkel, komt alles op losse schroeven te staan en moeten Ddaniel en Fermin de grootste uitdaging van hun leven het hoofd bieden.

Daniel en Sempere hebben een goede vriendschap, maar alles komt in wankel evenwicht als Fermin grotere geheimen met zich meedraagt die Daniel eigenlijk ook aangaan. De grote vraag is of hun vriendschap hier tegen bestand is.

Hun grote liefde voor boeken speelt in deze roman van Zafon ook weer een groot aandeel, Het kerkhof der vergeten boeken komt ook weer voorbij, met zijn magische sfeer. De boekwinkel van de vader van Daniel is hun leven.

De gevangene van de hemel is het derde boek uit dit vierluik, maar ook prima afzonderlijk van elkaar te lezen. De andere werken van Zafon verdienen het echter zeker om ook gelezen te worden, dit geeft net de juiste dimensie aan het verhaal als groter geheel. Zafon evenaart met De gevangene van de hemel zijn eerdere werken helaas niet. De magie, de vriendschap, de liefde komen allemaal weer aan bod, maar mist net de sprankeling en de spanning van zowel Schaduw van de wind als Het spel van de engel.

Een mooie roman, maar zonder het gevoel te hebben het boek steeds weer te willen oppakken om het te koesteren en als een speer uit te lezen. Een gemiste kans van Zafon.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

318

ISBN

9789056724559

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.