Thriller & Spanning Ambo | Anthos Augustus 2009

De geur van regen

Citaat

Dijkzeul krijgt alle lof voor deze thriller, zeker haar beste tot nu toe!

Aan het einde van een zinderende hete zomerdag wordt een aanslag gepleegd op het leven van een jonge vrouw. Ze overleeft ternauwernood. Een paar dagen later wordt in een kelderbox het verminkte lichaam van een andere vrouw gevonden. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar ze hebben een ding gemeen : hun rode haar. Is dit het begin van een reeks moorden?

Inspecteur Paul Vegter is terug. Maar dit keer is zijn collega Renée degene die is aangevallen door een moordenaar, op deze manier lijkt het politiebureau persoonlijk betrokken te worden bij deze zaak. Renée durft niet meer naar huis en Paul biedt Renée onderdak. Wat voor grappige situaties zorgt, zoals een bos bloemen in een oude pot augurken omdat hij geen vaas heeft. Paul probeert Renée gerust te stellen in zijn huis, wat voor aandoenlijke momenten zorgt. Als de moordenaar voor de tweede keer toeslaat heeft Paul een verband, het rode haar van de slachtoffers.

Het is een zeer spannende thriller van Dijkzeul. We volgen zowel de moordenaar, als de slachtoffers en natuurlijk Paul. Dit zorgt voor een spannende dimensie in De geur van regen. De vrouw van de moordenaar wordt ook gevolgd, zij wekt medelijden op maar geen sympathie aan het begin van het verhaal omdat ze heel zwak oogt en volledig over zich heen laat lopen. Het is een dame met een flink minderwaardigheidscomplex. Langzaam krijgt ze door dat haar echtgenoot niet degene is wie ze dacht dat hij was. En dan krijgt ze alle waardering van de lezer, omdat er een vrouw in haar schuilt wat je niet voor mogelijk had gehouden.
Dijkzeul krijgt alle lof voor deze thriller, zeker haar beste tot nu toe!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

269

ISBN

9789041415004

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.