Literatuur & Romans Luitingh Sijthoff Juli 2012

De geneesvrouw

Citaat

Een boek dat je laat ontspannen, maar je nooit echt raakt. Een gemiste kans.

In het zestiende-eeuwse Venetië is de jonge Gabriella Mondini een bijzondere vrouw: ze beoefent de geneeskunde, net als haar vader. Op een dag blijkt haar vader spoorloos verdwenen. Zonder zijn bescherming kan ze niet langer als arts werken in de door mannen gedomineerde medische gemeenschap. Gabriella besluit haar vader te gaan zoeken, en ze probeert de raadsels rond zijn verdwijning met behulp van oude brieven op te lossen. Haar reis brengt haar door heel Europa, langs beroemde universiteiten, centra van de geneeskunst, maar ook in afgelegen dorpjes. Onderweg trotseert Gabriella bedreigingen en tegenslag, en ze ontdekt veel over ziekten, kruiden en kuren – maar vindt ze ooit haar vader terug?

Gabriella is anders dan andere vrouwen van deze tijd. Ze is arts, wat ook wel verward wordt met heksen. Want vrouwen in de 16e eeuw die zich met lichamelijke zorgen bezig hielden waren nou eenmaal geen artsen maar heksen. De steun van haar vader zorgt dat ze ver komt in de mannen wereld. Als haar geliefde vader verdwijnt komt ze er langzaam achter wat er met hem aan de hand is. En dat doet haar versteld staan.

De lange reis die ze maakt door Europa wordt prachtig beschreven. Ze ontmoet vele intrigerende personen die allemaal iets toe te voegen hebben aan het verhaal. En toch blijft het altijd wat oppervlakkig en lukt het O’Melveny niet om je echt in het boek te laten ontsnappen en dat is jammer, want het is een interessante wereld in de 16de eeuw.

Een boek dat je laat ontspannen, maar je nooit echt raakt. Een gemiste kans.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789021806235

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.