Jeugd De Fontein Juli 2012

De gele olifant

Citaat

Een verhaal met een achterliggende boodschap over vriendschap, een ware ontdekkingstocht door de tekeningen en subtiele verwijzingen voor de volwassenen.

De gele olifant spaart gele spullen. Steeds meer en meer, tot hij de hele wereld over moet om zijn verzameling compleet te maken. Door al die mooie gele spullen heeft hij helemaal geen oog meer voor zijn kleine vriend muis, die op allerlei manieren zijn aandacht probeert te trekken. Als de gele olifant doorslaat in zijn verzamelwoede en de zon probeert te pakken gaat het mis. Pas dan realiseert hij zich hoe belangrijk muis eigenlijk voor hem is.

De tekst die op de achterflap van het boek vermeld staat, is ook de enige tekst die het boek bevat. Het verhaal bevat eigenlijk alleen tekeningen. In het verhaal staat de vriendschap tussen olifant en muis centraal. De olifant zet hun trouwe vriendschap echter op het spel. Weet muis tijdig tot hem door te dringen?

De tekeningen bevatten subtiele verwijzingen naar bijvoorbeeld een nummer van The Beatles. Met name bij de volwassen persoon die ‘voorleest’ zal dit een glimlach ontlokken. De allerkleinsten zullen het uiteraard nog niet herkennen. Bijzonder leuk dat deze verwijzingen in de tekeningen verwerkt zijn. Elke tekening beslaat twee volle pagina’s. Dit nodigt uit om de tekening uitvoerig te bekijken en bestuderen, waarna je steeds weer nieuwe dingen ontdekt.

Een verhaal met een achterliggende boodschap over vriendschap, een ware ontdekkingstocht door de tekeningen en subtiele verwijzingen voor de volwassenen. Gewoon een heel leuk boek voor de allerkleinsten onder ons.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

40

ISBN

9789026133244

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.