Thriller & Spanning A.W. Bruna Mei 2015

De geheugenman

Citaat

De geheugenman is een pakkende thriller als je er eenmaal aan begonnen bent.

Tot twee keer toe veranderde het leven van Amos Decker voorgoed. De eerste keer was bij een footballwedstrijd, zijn allereerste als professional. Een harde klap tegen zijn hoofd maakte een einde aan zijn carriere voordat deze goed en wel begonnen was. Maar het ongeluk had ook een bizarre complicatie: vanaf dat moment kon Decker nooit meer iets vergeten. De tweede keer was toen hij als politierechercheur thuiskwam van een stakeout en hij de lichamen van zijn vrouw, dochtertje en zwager vond. Vermoord. Wie de dader was, was net zo onduidelijk als het mogelijke motief. En niet in staat om ook maar een enkel detail van die gruwelijke nacht te vergeten, stortte Decker in. Hij nam ontslag, raakte zijn woning kwijt en eindigde als dakloze.

Maar dan, een jaar later, geeft een man zichzelf aan en legt een bekentenis af. Tegelijkertijd doet een schokkende gebeurtenis de stad op haar grondvesten schudden en wordt Decker gevraagd om de politie bij het onderzoek te assisteren. Vastbesloten om voor eens en altijd uit te zoeken wat er die nacht precies is gebeurd, zegt hij toe. Om de waarheid boven water te halen, moet hij bijzondere gave gebruiken.

De geheugenman is een pakkende thriller als je er eenmaal aan begonnen bent, het verhaal ontwikkeld zich stapje voor stapje maar net genoeg om toch door te blijven lezen. Langzamerhand begint het plaatje steeds duidelijker en gruwelijker te worden, Amos Decker heeft een zeer sluwe tegenstander die met list en bedrog iedereen volkomen op het verkeerde been weet te zetten. Het einde is zeer spannend als Amos zijn eigen leven op het spel komt te staan, hij offert zich op om alle anderen om zich heen te beschermen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

392

ISBN

9789400504462

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.