Thriller & Spanning A.W. Bruna Mei 2015

De geheugenman

Citaat

Een geweldig neergezet personage in een even zo goed boek.

Sinds hij bij een footballwedstrijd een harde klap tegen zijn hoofd kreeg, heeft politierechercheur Amos Decker een perfect geheugen ontwikkeld. Wanneer Decker op een nacht thuiskomt van een stakeout, vindt hij de lichamen van zijn vrouw, dochtertje en zwager. Vermoord. Wie de dader is, blijft in de weken en maanden daarna een raadsel. Totdat een jaar later een man zichzelf aangeeft. Decker is vastbesloten om uit te zoeken wat er die vreselijke nacht precies is gebeurd, maar de waarheid is erger dan hij ooit voor mogelijk had gehouden…

Het vinden van de lichamen van je zwager, vrouw en dochter van nog net geen tien jaar oud, moet je hele leven vernietigen. Dat is ook praktisch wat er met Amos Decker gebeurd. De beschrijving van zijn vondst zet je gelijk op het puntje van je stoel en je wilt er niet meer van afkomen totdat je de laatste bladzijde omslaat.

Amos zakt diep weg, maar probeert weer omhoog te krabbelen. Wanneer er eindelijk een verdachte in de moordzaak wordt gearresteerd en er tegelijkertijd een schietpartij plaatsvindt op de plaatselijke High School, wordt Amos bij het onderzoek betrokken. Door een slecht gehumeurde man, die adrem is en onbedoeld droge humor heeft, met een feilloos geheugen en een gave om zaken op te merken die anderen over het hoofd zien, word je door een doolhof van puzzelstukken gesleept. Een geweldig neergezet personage in een even zo goed boek.

 

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

392

ISBN

9789400504462

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.