Thriller & Spanning De Fontein April 2007

De erfenis van de Tempeliers

Citaat

De erfenis van de Tempeliers was een aardig spannende thriller, hoewel hij nergens het niveau van spanning van Da Vinci Code weet te evenaren. Een prima thriller voor 'tussen door' maar niet het beste in zijn genre.

De Orde van de Tempeliers bezat ongekende rijkdommen en had in de middeleeuwen absolute macht over koningen en pausen, totdat zij door de inquisitie werden vervolgd en uitgeroeid. Mét de Tempeliers verdwenen ook hun schatten van de aardbodem…

Cotton Malones rustige leventje als antiquaar wordt opgeschrikt wanneer zijn vroegere vriendin Stephanie vlak voor zijn ogen het slachtoffer wordt van een gewelddadige diefstal. De dief bleek het voorzien te hebben op het dagboek van haar ex-man, die vele jaren onderzoek had gedaan naar de verdwenen schatten van de Tempeliers, waaronder – naar men fluistert- zich de botten van het lichaam van Jezus bevinden. Ze besluiten de zoektocht voort te zetten, maar het lijkt alsof niet iedereen wil dat de oude geheimen weer worden ontdekt…

Men neme: een man met veel kennis over de oudheid, een vrouw in dienst van de overheid, een christelijke orde die over lijken gaat, een kreupele excentrieke miljonair en een geheim dat eeuwenlang door de kerk bewaard is gebleven. Klinkt als het recept voor Da Vinci Code. Het is tevens het recept voor De erfenis van de Tempeliers.

Cotton en Stephanie beginnen samen een zoektocht naar de geheime schat van de Tempeliers. In oude kerken, begraafplaatsen en schilderijen vinden ze aanwijzingen die hun steeds dichter bij de schat brengt. Ondertussen probeert de nieuwe leider van de orde van de Tempeliers zelf de schat te vinden en hij zet alles op alles om Cotton en Stephanie voor te zijn. Er ontstaat een kat en muisspel waarbij verschillende belangen betrokken lijken te zijn. Cotton en Stephanie ontmoeten bondgenoten en vijanden die hen helpen of tegenwerken bij hun zoektocht, die dwars door Europa voert.

Voor de basis van zijn boek gebruikt Steve Berry het mysterie rondom de kerk van Rennes, Frankrijk. Hier zijn al verschillende boeken over geschreven en de meest uiteenlopende theorieën over bedacht. Centraal staat dat een pastoor van Rennes van het een op het andere moment grote rijkdom heeft verworven. De bron van zijn rijkdom blijft tot op de dag van vandaag een mysterie dat blijkbaar nog steeds weet te boeien, aangezien er ieder jaar nog duizenden toeristen naar Rennes komen. Steve Berry geeft echter een nieuwe draai aan het verhaal en combineert het mysterie van Rennes met de verloren rijkdom van de Tempeliers. Het resultaat is een boek dat feiten met fictie verweeft en een aardig spannende thriller oplevert. Leuke aan het boek was dat er aan het eind van het verhaal een overzicht staat met verschillende gebeurtenissen uit het boek. Hierbij wordt dan beschrijven welke gedeeltes feiten waren en welke fictie.

Het boek kwam wat langzaam op gang, het eerste gedeelte lijkt vooral een introductie te zijn van de verschillende karakters. Jammer is dat deze karakters zich na de introductie nauwelijks verder ontwikkelen. Alle karakters lijken redelijk statisch. Na de eerste honderd pagina’s wordt er echter gestart met de zoektocht en krijgt het boek wat meer vaart. Als lezer merk je dat je langzaam wordt opgezogen in het verhaal en wordt het steeds lastiger om het boek weg te leggen. Berry beschrijft een aantal interessante theorieën en weet deze overtuigend te brengen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

496

ISBN

9789026122590

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld