Literatuur & Romans Luitingh Sijthoff Januari 2010

De duivelse koningin

Citaat

Een aanrader voor lezers die houden van historie en spanning.

Geen vrouw is in haar leven zozeer belasterd als Catharina de Medici. Geboren in 1519 in het geslacht van de De Medici’s, de beroemde Florentijnse familie van machthebbers, wordt ze al op jonge leeftijd betrokken bij allerlei politieke machinaties. Ze wordt gevangengezet door vijanden van de familie en uiteindelijk uitgehuwelijkt aan Hendrik II, de latere koning van Frankrijk. Maar de bijgelovige Catharina wordt niet door iedereen met open armen ontvangen. Als haar huwelijk kinderloos dreigt te blijven, schakelt ze haar hofastroloog in. Langzaam maar zeker wordt haar politieke rol groter.

Een roman over het leven van Catharina de Medici. Als jong meisje maakt Catharina al heel wat mee. Gevangen gezet door rebellen in Italië en later uitgehuwelijkt op 14 jarige leeftijd aan een Franse prins die later koning werd. De vele intriges worden levendig beschreven en je krijgt een goed beeld van het leven aan het hof in die tijd.

Haar rol is omstreden, een moordenares of een goed strateeg. Vast staat dat ze erg slim was en astrologie gebruikte om belangrijke beslissingen te nemen. Een aanrader voor lezers die houden van historie en spanning.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

480

ISBN

9789021803258

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.