Thriller & Spanning The House of Books Februari 2009

De duisternis valt

Citaat

Een must voor elke thriller liefhebber. Je zult niet teleurgesteld worden.

Wanneer inspecteur Benoit Lorand wakker wordt, weet hij niet waar hij is. Onbekende muren en geuren. Een kelder. En vooral: tralies. Hij is een gevangene. Een mooie vrouw komt hem bezoeken. De herinneringen komen terug: haar auto was kapot, hij had haar naar huis gebracht. Hij had haar omhelsd. En daarna… een zwart gat. Wie is zij? Waarom heeft ze hem opgesloten? Hij denkt aan zijn zoon. Zijn vrouw. Zal hij hen ooit nog terugzien? Langzaam dringt de verschrikkelijke realiteit tot hem door.

Ze vertelt hem over haar zus, verkracht en vermoord, enkele jaren geleden. Ze is tot alles bereid om hem deze misdaad te laten bekennen. Hoe kan hij haar overtuigen dat hij niets met de moord te maken heeft?

Benoit is een inspecteur die zijn werk altijd tip top in orde heeft en werkt met liefde om alle zaken waar hij mee te maken krijgt op te lossen. Maar Benoit heeft ook een tweede kant… Nu hij ontvoerd snapt hij helemaal niet waarom. Langzaam maar zeker krijgt Benoit contact met zijn ontvoeder, een dame die zeer in de knoop is geraakt met zichzelf.

Lydia verzint sadistische spelletjes om zeker te weten dan Benoit gaat bekennen. Maar bekennen doet hij nog steeds niet. Het is zo luguber hoe Lydia denkt en dat ook omzet tot daden.

Het is een boek dat je in een ruk uitleest, hij is super spannend, ook omdat je de dader volgt in haar denkwijze. Voor de buitenwereld lijkt alles koek en ei maar niemand komt in haar kelder. Je leeft mee met Benoit,ook al kom je gaandeweg achter zijn levensverhaal wat ook niet helemaal zuiver is.

Het plot is geweldig en totaal onverwacht. Een must voor elke thriller liefhebber. Je zult niet teleurgesteld worden. Nu maar hopen dat een volgende boek van Giebel in de maak is.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

288

ISBN

9789044322712

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.