Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Februari 2016

De doodsvogel

Citaat

Het verhaal is gruwelijk maar nergens echt nagelbijtend spannend. Het is niet zo dat ik op het puntje van mijn stoel zit.

Het politieduo Holger Munch en Mia Krüger keren terug in een psychologisch indringende thriller. Een tienermeisje is ritueel vermoord en het onderzoeksteam van Munch wordt op de zaak gezet. De bijdrage van superrechercheur Krüger is cruciaal, maar ze worstelt met zelfmoordneigingen en verslaving. Dan duikt er een verontrustend filmpje op dat nieuwe details prijsgeeft. Ondertussen zit Munchs dochter midden in een emotionele crisis en komt ze in contact met een zeer zieke geest…

De doodsvogel is het vervolg op het zeer succesvolle Ik reis alleen. Het eerste deel heb ik nog niet gelezen, maar gelukkig is De doodsvogel prima als stand alone te lezen. Enige minpunt is dat je minder inzicht hebt in het verleden van hoofdpersonen Mia en Holger. Uiteraard voldoet Bjork aan de clichés met hoofdpersonages die gescheiden zijn, suïcidaal en drank en drugs niet schuwen.

Bjork schuwt gruwelijkheden in zijn verhalen niet en eigenlijk hou ik daar wel van. Hij spaart de lezer zeker niet. Bjork beschikt over een prettige en aantrekkelijke schrijfstijl en weet het verhaal beeldend op papier te zetten. Je ziet het slachtoffer daadwerkelijk liggen in de sneeuw.

De plot is goed uitgewerkt en zit verder prima in elkaar. Toch stelt Bjork mij enigszins teleur. De doodsvogel is gewoon een erg goede thriller, maar na alla lyrische verhalen over Ik reis alleen (beste thriller ooit, volgens velen) had ik toch meer verwacht. Het verhaal is gruwelijk maar nergens echt nagelbijtend spannend. Het is niet zo dat ik op het puntje van mijn stoel zit. Wel bevat het verhaal een behoorlijk tempo. Die actie. gruwelijkheden en goed uitgewerkte personages maken veel goed. En uiteraard besluit ik na het dichtslaan van dit boek om ook Ik reis alleen te gaan lezen.

 

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

352

ISBN

9789024565573

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.