Jeugd Arena Januari 2009

De dolle tweeling

Citaat

Van dit boek kan ik maar één ding zeggen: ENIG………

De tweeling Pat en Ann O’Sullivan worden geheel tegen hun zin naar Clarence House gestuurd, een kostschool die hun ouders voor hun uitgezocht hebben. Maar al snel hebben ze het er reuze naar hun zin. Ze beleven er allerlei avonturen en halen zich de meest uiteenlopende moeilijkheden op de hals. Gelukkig weten ze zich dankzij hun slimheid en hun gouden hart altijd weer te redden.

Wat was het leuk om dit stukje jeugdsentiment weer opnieuw te lezen. Alle zes delen van de dolle tweelingreeks zijn in deze ene band verzameld. Dus geen onderbrekingen om op zoek te gaan naar een nieuw deel maar gewoon in één keer door kunnen lezen, dat maakt dit tot een heel aantrekkelijk boek.

Alle karakters van vroeger komen weer aan bod: de Franse lerares Mam’zelle die bij alles wat er fout gaat in het Frans begint te mopperen. Carlotta het circuskind en nichtje Alison die dweept met iedere nieuwe leerling of lerares die zij mooi of interessant vind. Het kattenkwaad dat in dit boek voorkomt is tegenwoordig niet meer als dat: kattenkwaad. Er worden weer als vanouds nachtfeestjes gegeven en bijvoorbeeld torren in brillenkokers gedaan of katten in leslokalen verstopt.

Alles is nog heel onschuldig. Maar tussen de regels door krijg je toch een lesje in omgang met anderen en opgroeien tot een nadenkend mens. Natuurlijk is dit boek zwaar gedateerd en niet meer uit deze tijd, maar dat neemt niet weg dat het enorm leuk is om het (weer) te lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

638

ISBN

9789089900340

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld